Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Opening Week van de Opvoeding met tal van activiteiten

Actueel 296 keer gelezen

Spijkenisse – Deze week, van 7 t/m 12 oktober, is het de landelijke Week van de Opvoeding; thema is dit jaar 'Hand in Hand'. Ook de gemeente Nissewaard doet hieraan mee. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft samen met andere organisaties en instellingen rond dit thema tal van activiteiten voor kind en gezin georganiseerd.

In Bibliotheek de Boekenberg gaf wethouder Wouter Struijk vanmiddag de aftrap voor de activiteiten, met de Voorlees-Express Taalcafé, waarbij aan jonge kinderen werd voorgelezen en ook taartjes werden geknutseld. De gemeente Nissewaard wil dat kinderen gezond, kansrijk en in een veilige omgeving opgroeien en juicht daarmee dan ook de deelname aan de activiteiten die deze week worden georganiseerd van harte toe.  

De Boekenberg is de voornaamste trekker van de activiteiten. Verder doen het Jongerencentrum Maaswijk, CJG Nissewaard, het Milieuhuis, het Rivièrabad, Optisport, het Jongerenwerk Nissewaard, Push, Opstapje, Home-Start Nissewaard en Stichting Eet mee. Er zijn workshops, muzikale voorstellingen, sportactiviteiten, tentoonstellingen, themaspreekuren, knutselactiviteiten en spelvormen rond omgaan met opvoedsituaties.

Zo is er vanavond bijvoorbeeld in Jongerencentrum Maaswijk van 19.00 tot 21.00 uur een workshop over gameverslaving, middelengebruik en energiedrank, morgenavond (19.00-21.00 uur) in wijkcentrum De Akkers een bijeenkomst over opvoeden in twee culturen in Nederland voor Arabisch sprekende ouders en opvoeders en kan er a.s. woensdagmiddag (9 okt.) door ouders, opvoeders en kinderen tussen 5 en 11 jaar worden geknutseld met het Milieuhuis op de locatie van de Zorgboerderij Moed en Vertrouwen (Beerenplaat 15 Spijkenisse). Donderdag wordt om 16.30 uur in het Milieuhuis (Boekenberg) de tentoonstelling Plastic Soup geopend.

Het volledige programma van de Week van de Opvoeding in Nissewaard is te vinden op www.centrumvoorjeugdengezin.nl/wvdo. Daar vindt u alle activiteiten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en voor opvoeders en professionals. Bij de meeste activiteiten moet vooraf worden aangemeld.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant