Foto's: Peter de Jong

Olympia 's rol is na nederlaag tegen Triade uitgespeeld

Sport 332 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia is er niet in geslaagd om het huzarenstukje tegen kampioen Vlaardingen tegen Triade een goed vervolg te geven.

De Olympianen verloren het duel in de eigen Olympiahal met 12-14 (6-7). 'We hadden na Vlaardingen veel van deze wedstrijd verwacht, wilden de opgaande lijn doortrekken, maar zijn daar door een slap begin in het eerste kwartier niet in geslaagd,' verklaarde Daan Prikker. De korfbalclub uit Spijkenisse keek na een kwartier spelen tegen een 2-6 achterstand aan, maar kwam daarna knap terug tot 6-7. De thuisclub boog de achterstand in de tweede helft om in een 8-7 voorsprong, maar bleek niet in staat om door te drukken. Triade profiteerde door de achterstand om te buigen in een 9-11 voorsprong. 'De 9-12 op zeven minuten voor het einde bleek de nekslag. Jammer, want het goede spel konden we niet uitdrukken in de score. En zonder score win je geen wedstrijd. We wisten dat Triade een stugge ploeg heeft, dus hadden we er gelijk moeten staan,' aldus Prikker. Bij Olympia werd de zieke coach Stefan Gringhuis op de bank vervangen door Gerard de Bruin. Olympia moet de derde plaats in de derde klasse I nu delen met Triade. De Olympianen komen op 14 februari in actie tegen NIO.

Olympia: Daan Prikker (7 keer), Martijn Koolwijk (1 keer, 54. Jerry Kasten), Charlotte Gret, Naomi de Water; Elise Cafferata (1 keer, 51. Maliepaard), Daphne de Water, Cromzigt (2 keer), Orgers (1 keer).