Afbeelding
Foto: René Bakker

Werkzaamheden Baljuwplein op schema

Verkeer 548 keer gelezen

Op zaterdag 8 juli zijn de eerste werkzaamheden aan het Baljuwplein gestart en een week later is de provincie begonnen aan de Groene Kruisweg. Tot op heden lopen alle werkzaamheden volgens planning en conform de fasering.

Het groot onderhoud aan dit traject is een grote uitdaging. Het Baljuwplein is een druk kruispunt waar dagelijks veel verkeer gebruik van maakt. Het Baljuwplein en de Groene Kruisweg vormen samen een belangrijke doorgang voor bewoners en bedrijven uit een wijde omgeving. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Nissewaard hebben er daarom voor gekozen om het groot onderhoud in de zomerperiode uit te voeren. Wegens de vakantieperiode is het dan rustiger dan in de rest van het jaar. Helaas blijft er sprake van hinder, door wegversmallingen en omleidingen.

Inzet verkeersregelaars
Er is gekozen voor de inzet van verkeersregelaars. Uit onderzoek naar de verkeersstromen als gevolg van de werkzaamheden aan het Baljuwplein, bleek dat op verschillende kruisingen de verkeerslichten het verkeer niet voldoende kunnen begeleiden. De verkeersregelaars staan in contact met de verkeerscentrale, die op afstand het grotere geheel zien. Bij de start van de werkzaamheden handelden de verkeersregelaars niet naar wens. De provincie heeft deze problemen besproken met de verkeerscoördinator. Dit is verder opgepakt door de verkeersregelaars.

Afsluiting Edisonweg
Op de Edisonweg veroorzaakt de aanwezige duiker voor een bobbel in de weg. Op verzoek van de gemeente herstelt de provincie de weg. Door deze werkzaamheden aan de duiker wordt een deel van de Edisonweg vanaf de Groene Kruisweg tot aan de Boyleweg twee weekenden afgesloten. Het eerste weekend is vanaf vrijdag 28 juli 21.00 uur tot en met maandag 31 juli 05.00 uur. Het tweede weekend is vanaf vrijdag 4 augustus 21.00 uur tot en met maandag 7 augustus 05.00 uur. Het industrieterrein blijft bereikbaar via de Laanweg.

Sluiproute Hoeklaan
De provincie heeft gemerkt dat het verkeer gebruik maakt van de Hoeklaan in plaats van de aangegeven omleidingsroute. Dit veroorzaakt een grote verkeersdrukte waardoor de bereikbaarheid van de bewoners van de wijk De Hoek erg slecht is en hulpdiensten geen goede doorgang hebben. De Hoeklaan wordt daarom afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars op de rotonde Baljuwlaan/Hoeklaan ?garanderen nu de bereikbaarheid van De Hoek. Alleen hulpdiensten en het bestemmingsverkeer worden doorgelaten.

Uit de krant