Afbeelding
Foto: VVD

Reactie Nissewaardse VVD op coalitievorming

Politiek 390 keer gelezen

De Nissewaardse VVD heeft kennisgenomen van het voornemen van ONS om met PvdA en Nissewaard Lokaal te trachten een college te gaan vormen. 

Grote en urgente opgaven die een snel en adequaat antwoord verdienen
Het beoogde nieuwe college ziet zich gesteld voor grote en urgente opgaven die voor onze huidige en toekomstige inwoners van een snel en adequaat antwoord moeten worden voorzien.

De woningnood vraagt om daadkrachtige ingrepen. Dat betekent voortvarend aan de slag met verduurzaming van en kwaliteitsverbetering van de bestaande woningen waardoor betaalbaar en goed wonen mogelijk blijft èn voortvarend nieuwe woningen bouwen van een hoge kwaliteit. 

De gemeente zal een antwoord moeten vinden op de steeds grotere financiële claim van zorgtaken in de gemeentelijke begroting waardoor steeds minder geld beschikbaar is voor de bibliotheek en de vereniging, voor het afval ophalen en groenonderhoud. Die steeds groter wordende zorguitgaven kannibaliseren de gemeentelijke begroting die al steeds krapper wordt. Zonder goed antwoord blijft steeds minder geld over voor taken die ook belangrijk zijn en het directe en dagelijkse leven van onze inwoners raken.

Veel van onze inwoners werken in of rond de Rotterdamse haven. De transitie die daar plaats zal gaan vinden, maakt dat het werk en het type werk daar sterk zal veranderen. Zorgen dat onze inwoners en toekomstige generaties passend werk en inkomen hebben en houden is een niet te onderschatten klus. Werk geeft zekerheid en zorgt voor een prettig en plezierig leven.

Stabiel college, goede samenwerking en landelijk netwerk noodzakelijk
Deze grote opgaven, naast een goede uitvoering van andere gemeentelijke taken en opgaven, vraagt om een stabiel college dat in onderling vertrouwen, goede samenwerking en met hoge urgentie op deze thema’s aan de slag gaat. Dat het beoogd college daarbij geen natuurlijke en directe contacten heeft met landelijke regeringspartijen om deze opgaven en vraagstukken, zoals de opdracht voor de terugkeer van een volwaardig ziekenhuis en verdere verbetering van de bereikbaarheid te kunnen adresseren bij het kabinet, is daarbij een gemis. Samenwerking tussen en goede contacten met verschillende overheden, ook regionaal, is daarbij must.

Vanuit een constructieve houding in de raad, met een kritisch oog en vol ideeën en energie voor onze gemeente zal de VVD deze mogelijke coalitie scherp houden om met deze urgente opgaven aan de slag te gaan. ‘We rollen onze mouwen op en gaan aan de slag, voor onze inwoners, voor Nissewaard!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant