Afbeelding
Foto: pixabay.com
column

Corona

Column 401 keer gelezen

De persconferentie komt er weer aan, dinsdag 12 januari. Wat mogen we dan weer verwachten? Voorlopig is de 2e golf nog niet voorbij of zitten we misschien al in de 3e, wie zal het zeggen. Hoogstwaarschijnlijk onze mini ster president Rutte. Want dat er nogal wat aan de hand is dat is duidelijk. Een 2e en een 3e variant die nog besmettelijker zijn dan de originele virus. Kijk naar Londen waar het dweilen met de kraan open is. En die zuid Afrikaanse variant lijkt net zo erg. Komen er nog meer varianten en helpen de vaccinaties dan nog wel?

Vragen die we graag beantwoord zien, net als wanneer kunnen we weer normaal gaan leven? Geen 1,5 m, geen mondkapjes meer, winkels weer gewoon open en lekker even ergens gaan zitten en een hap eten. Even naar Blijdorp, de kunsthal, de Euromast, een stuk varen met de fluisterboot. Wat een rotdingen trouwens die mondkapjes, zeker met deze kou. Ik moet zo’n ding op als ik cliënten ophaal voor de zorgboerderij. Maar met deze kou en een bril op die beslaat kijk ik vrijwel constant in de mist en vraag met af wat gevaarlijker is, Corona of rijden met een mondkapje op.

Corona is veel gevaarlijker dan gedacht werd, nee niet alleen als ziekte, hoewel dat al erg genoeg is. Ook als oorzaak van een compleet ineen gestorte samenleving. Bedrijven, winkels die kapot gaan tegenover supermarktketens die trots vertellen dat ze miljarden meer omzet maken. Gek hé. De schoenmaker die wel een schoen mag herstellen maar geen schoensmeer mag verkopen tegenover de super die wel alles kan verkopen. Het Kruitvat dat toevallig een schap met wat geneesmiddelen heeft staan en open mag blijven. Maar wel gewoon alle andere producten van speelgoed tot elektronica en van koekenpannen tot cadeaubonnen blijft verkopen. Andere winkels mogen dat niet.

We gaan het horen en de 1e vaccinatie ophalen en hopen dat we gezond blijven en er ooit over een paar jaar met verbazing op kunnen terug kijken.

Fred Lorsheijd

Uit de krant