Afbeelding
Foto: Martin Marcus
Uw Lokale Ondernemer

Dierenkliniek Spijkenisse: 'Diergeneeskundige zorg voor iedereen '

Actueel 1.396 keer gelezen

Spijkenisse - Dierenkliniek Spijkenisse bestaat inmiddels tien jaar. Begin 2009 namen Jan-Willem en Leonieke van den Bosch de dierenartsenpraktijk op de Oberonweg over.

Eind 2012 werd de huidige locatie op de Lenteakker betrokken. 'Hier hebben we meer ruimte en kunnen we dus nog meer mogelijkheden benutten.' Er zijn drie spreekkamers en er is een kamer waar de eigenaar rustig afscheid kan nemen van zijn huisdier. Om stress bij de dieren te voorkomen, is er een gescheiden honden- en kattenopname.

Er zijn vijf dierenartsen, die allen hun specialisaties hebben. Zo is Jan-Willem het aanspreekpunt voor orthopedie en oncologie en Leonieke neemt de laparoscopische ingrepen voor haar rekening. 'Een dier wat op deze manier gesteriliseerd wordt, heeft minder napijn.' Op termijn hopen ze ook op deze manier onderzoeken aan blaas en darmen uit te kunnen voeren. Jolien Marcus is degene die zich bezighoudt met echografie, Iris Roza weet alles over de huid en Ruben Balagues Rodriguez is de tandheelkunde specialist. 'Voor we tanden trekken bij katten, maken we tegenwoordig eerst een foto om te zien hoe de wortels er aan toe zijn. Soms is het dan alleen maar nodig om de kronen te verwijderen omdat de wortels opgelost zijn', legt Leonieke uit.

Volgens het echtpaar Van den Bosch is het goed om de ontwikkelingen op het gebied van diergeneeskunde te blijven volgen. 'Zo blijft het vak ook leuk.' Jan-Willem wilde van kinds af aan al dierenarts worden en voor Leonieke was diergeneeskunde ook vanzelfsprekend. Ze groeide op op een boerderij, maar koos bewust voor de gezelschapsdieren vanwege de afwisseling en de vele behandelmogelijkheden die een dierenarts voor handen heeft in die groep dieren. Er worden door de dierenartsen regelmatig cursussen gevolgd, zodat ze ook de modernste technieken toe kunnen passen. Indien nodig, worden er ook in het buitenland trainingen gevolgd. Een van die nieuwe technieken is het laseren, waarbij licht in het weefsel wordt gebracht waardoor een operatiewond sneller herstelt. Ook wordt de IC van alle gemakken voorzien, waaronder een zuurstofkooi.

Het belangrijkste bij de behandeling van huisdieren is het luisteren naar het baasje. 'De baas maakt het dier 24/7 mee en kan dus heel veel informatie geven die belangrijk is bij de behandeling. Samen met de eigenaar bepalen we ook welke behandeling het meest geschikt is en kijken we ook hoe de behandeling thuis voortgezet kan worden. Soms moeten we een dier hier in de kliniek houden, maar als het kan gaat het dier naar huis. Wij zijn immers ook liever thuis dan in een ziekenhuis.'

De kliniek werkt op afspraak zodat er altijd voldoende tijd en aandacht is voor de patiënt.

Dierenkliniek Spijkenisse
Lenteakker 1
3206 TB Spijkenisse
0181-672288
www.dierenkliniekspijkenisse.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant