Handballers HVOS naderen koploper na winst op Ventura

Sport 504 keer gelezen

Schiedam – De mannen van HVOS hebben in de hoofdklasse de titelstrijd enorm spannend gemaakt. Bij koploper Schielicht Ventura wonnen de mannen van Mark Elbers met 16-24 (10-9). Daarmee is de ploeg uit Spijkenisse de koploper, die vorige week ook al niet tot winst kwam, tot op één punt genaderd.

HVOS begon het duel overigens niet heel erg goed. Men moest echt op gang komen en daar profiteerden de Schiedammers van. Toen het éénmaal op gang kwam bij HVOS konden de handballers nog tot één punt terugkomen bij de rust, waarna men vervolgens goed verder ging in de tweede helft.

Spannend
'Het was duidelijk dat er wat op het spel stond. We kwamen wat laat op gang. We speelden ook zonder hars en dat is altijd even wennen. Vooral verdedigend stond het als een huis. Doelman Erik Hofman deed uitstekend keeperswerk toen Jörn Schulte twee minuten kreeg en we met een man minder in het veld stonden. Daarna konden wij onze voorsprong verdere uitbreiden. Daarna hebben we eigenlijk in het laatste kwartier het niet meer moeilijk gehad', gaf speler Peter Gokke na afloop aan. Topscoorder was Eric Haak met negen treffers.