Afbeelding
Foto: Jan Koopmans

Naar de Maan

Column 266 keer gelezen

Wat een kommer en kwel toch weer, de week begon zomaar met sneeuw en gladheid, en dat nota bene in december! Vliegvelden werden verrast, treinen stonden stil, de strooiwagens waren er gelukkig wel op voorbereid. Een beetje sneeuw zorgde er voor dat miljoenen kostende treinen niet meer over de even dure rails konden rijden. Dat ze in Canada met hun treinen nog door sneeuwlagen van meer dan een meter kachelen is hier nog niet doorgedrongen, hier blijft men stil staan omdat de poezelige wieltjes het niet aankunnen. Ook opzienbarend is dat een zakenman (Trump) in de VS heeft aangekondigd dat 'ze' naar de Maan willen, en ik maar denken dat ze dat al deden met die zakenman….
Wat je op de Maan kunt doen weet ik niet, wellicht kunnen ze die peperdure camera's mee terug nemen die daar zijn blijven staan zo'n 40 jaar geleden. Persoonlijk heb ik liever dat die zakenman naar Mars gaat want een retourvlucht zit er de komende jaren nog niet in.
Maar al met al is de winter begonnen en moeten we drastische maatregelen treffen. Zo heb ik een naakte dame uit de tuin gered, want als het gaat vriezen dan zou het zomaar kunnen dat haar waterslangetje springt en ze dan de komende zomer droog staat. De andere fonteinen heb ik eveneens veilig gesteld dus de komende zomer hebben we weer spuiters in de tuin. Onze hond zag voor het eerst zijn eigen voet/pootstappen in de sneeuw, hij vond het maar een vreemd verschijnsel, waar hij vast nog dagenlang van gaat dromen. Voor veel mensen is sneeuw en gladheid geen lolletje, zeker niet als je er door moet, want velen moeten voor hun werk gewoon rijden, weer of geen weer. Met dit soort dagen ben ik blij dat ik geen liftmonteur meer ben! Maar er is ook iets positiefs, ik kan onmogelijk deuken maken want zolang ik onze bolide nog niet heb vervangen voor een rijdend exemplaar kom ik de deur niet uit, dus kan ook niet slippen.

Reacties: jk@ hoogvliet.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant