Afbeelding

Nissewaard is hard genaaid

Politiek 461 keer gelezen

Den Haag - Op dit moment bespreekt de statencommissie ruimte en leefomgeving het plan MER windenergie.

Vanuit gemeenten als Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Zwijndrecht en Leidschenveen is ingesproken om te proberen de staten op andere gedachten te brengen. Vanuit Nissewaard zijn er diverse brieven gestuurd; er was geen inspreker.

Toch was er voldoende aandacht voor Nissewaard. Zo gaf mevrouw Verkoelen van het CDA aan dat ze de frustratie van de wethouder van Nissewaard wel snapte nu de voorstellen niet zijn opgenomen. Dat komt volgens haar omdat andere gemeenten in de regio afspraken niet zijn nagekomen. Om die reden kan er nog geen zekerheid gegeven worden.

Jeffrey Rijken van de PVV zei het in hardere bewoordingen. Geervliet en Heenvliet kijken al jaren tegen windmolens aan. De overheid doet er niks aan omdat er niet gekeken wordt naar het belang van de burgers maar naar het belang van bedrijven. 'Geervliet staat hier niet alleen in. Als je in Nederland een windturbine plaatst en laat draaien zonder vergunning, doet niemand er iets aan terwijl je voor andere zaken altijd een vergunning nodig hebt.' Hij vindt dat Nissewaard hard genaaid is. Nissewaard liet in een tweet weten op zoek te zijn naar alternatieven maar het college van gedeputeerde staten besluit gewoon om Nissewaard vol te bouwen. 'Het prachtige Zuidland met haar natuurlandschap wordt verruïneerd door het plaatsen van tien euromasten. Als het college ballen had, zou ze een volksraadpleging houden. Nu steekt ze een dikke middelvinger op naar de gekozen volksvertegenwoordigers en doet ze wat ze zelf wil.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant