Afbeelding

Voortaan digitale Wmo-melding

Gemeente 330 keer gelezen

Bij de gemeente Nissewaard kunnen inwoners vanaf 1 februari ook digitaal een Wmo-melding indienen. Daarmee is de bereikbaarheid vergroot en breidt de gemeente haar digitale dienstverlening op een belangrijk gebied uit.

Inwoners kunnen op de website van de gemeente met behulp van hun Digi-D 24 uur per dag voor een Wmo-melding terecht. Het blijft het ook mogelijk om via het Telefonisch Informatie Centrum (14 0181) een telefonische melding te doen. Tot slot kunnen zorgaanbieders ook een melding doen voor de klant met behulp van E-Herkenning.

Website
Op www.nissewaard.nl vinden inwoners de geactualiseerde informatie over de Wmo en kunnen zij via de knop 'melden' een melding doen via een digitaal formulier. Zij kunnen hier terecht voor zowel nieuwe meldingen, her-indicaties, een aanpassing aan de huidige indicatie of beëindiging daarvan. In het formulier wordt ook de mogelijkheid geboden, een toelichting te geven bij de melding. Er kunnen ook  bijlagen worden toegevoegd.

Digitalisering
De gemeente Nissewaard streeft ernaar haar diensten en producten zoveel mogelijk via haar website  digitaal aan te bieden. Dat verhoogt de bereikbaarheid van de diensten en producten die via de website 24 uur per dag te raadplegen zijn. Bovendien hoeven de inwoners er niet altijd meer voor naar het stadhuis te komen. De verwerking van de ingediende digitale meldingen kan zo ook sneller verlopen. Als er een melding is gedaan, gaat de gemeente onderzoeken op welke wijze zij de indiener kan helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant