Afbeelding

CAO akkoord bij Shell

Actueel 314 keer gelezen

Er is een nieuwe CAO voor alle CAO-medewerkers van Shell Pernis en Moerdijk.De vakbonden zullen geen verdere acties meer voeren.

Eerder deze week wezen de FNV leden met 61% tegen en 39% voor het loonbod van Shell nog van de hand. CNV leden hebben juist met een meerderheid ingestemd met het laatste eindbod. Het FNV-actiecomité heeft besloten de situatie te aanvaarden en de acties te beëindigen. De vakbond tekent echter de CAO niet.

'De FNV vind het eindbod van Shell van dinsdag 13 december onder de maat. Shell manoeuvreert hiermee net als bij de vorige eenjarige cao langs de onderkant van de markt en dat is een bedrijf als Shell onwaardig', aldus bestuurder Egbert Schellenberg. 'We gaan ons voorbereiden op het volgende cao-gevecht, dat in het voorjaar van 2019 gaat plaatsvinden. Shell heeft duidelijk aangegeven dat het de huidige positie van het arbeidsvoorwaardenpakket in de markt té goed vindt. Dat vindt de FNV nadrukkelijk niet. Wij zullen blijven strijden om de arbeidsvoorwaarden bij Shell in stand te houden en op niveau te krijgen.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant