Verser kan het niet. Foto: René Bakker.
Verser kan het niet. Foto: René Bakker.
ondernemer van de week

Banketbakkerij Smeets

Actueel 1.015 keer gelezen

Spijkenisse - Roel Smeets is de derde generatie banketbakkers. Zijn opa was bakker in Roermond, zijn ouders begonnen in 1972 in Rotterdam. Toen in 1985 winkelcentrum Akkerhof klaar was, besloten zij naar Spijkenisse te verhuizen en hier hun winkel voort te zetten.

Wie op het winkelcentrum loopt, kan naast de winkel een blik werpen in de bakkerij waar de hele dag de banketbakkers bezig zijn met het maken van de mooiste, en lekkerste, creaties. Zeker rond de feestdagen is er volop actie te zien.

Bakker met ster
Op 21 mei is Banketbakkerij Smeets beloond met een ster in de verkiezing van Bakker met Ster. 'Af en toe doen we mee aan wedstrijden', geeft Roel aan. 'Klanten vinden het ook wel leuk om te zeggen dat ze kopen bij een winkel die een prijs gewonnen heeft.'De ster is uitgereikt omdat Banketbakkerij Smeets zich onderscheidt door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Daar gingen wel ruim tien maanden van jurybezoeken, weging van cijfers en resultaten, productkeuringen, mysteryshoppers, hygiënecontroles en heel veel puntjes op de i aan vooraf. 'Maar je weet wel dat je met het hele team iets moois neerzet.'

Oog voor actualiteit
'Het mooiste van het vak vindt ik dat je van kale grondstoffen, dus boter, bloem en suiker, van alles kunt maken', vat Roel zijn passie samen. 'Je maakt iedere week iets anders.' Roel speelt ook in op de actualiteit. Wint Feijenoord, dan heeft hij Feijenoord gebak. Behaalt Max Verstappen ergens een prijs dan is er Max gebak. Volgens Roel en zijn vrouw Stefanie is er ook altijd wel iets te vieren. En met gebak dat vier à vijf keer per dag vers de winkel in gaat is er keuze genoeg.

Hazelinotaart
Banketbakkerij Smeets staat bekend om de Hazelinotaart, maar ook om de Spijkenaartjes. Drie jaar geleden heeft Roel de bonbons weer nieuw leven in geblazen met de Bonboule. Sinds kort zijn er ook macarons verkrijgbaar. De bakkerij draait om het banket. Groot brood wordt ingekocht via een collega bakker uit Oud-Beijerland. 'Luxe broodjes zoals croissants maken we wel zelf en uiteraard in deze tijd van het jaar ook de stollen.' Uiteraard kunt u bij banketbakkerij Smeets ook terecht voor hartig gebak, zoals saucijzenbroodjes.

Webshop
December is de maand waarin de druk hoog is. Vooral rond Sinterklaas worden er overuren gemaakt want veel bedrijven willen hun werknemers een pakket geven. Buitenlandse bedrijven doen dat vooral met Kerst. Een aantal jaren geleden is Roel gestart met een webshop. Thuis bestelt u de producten die u hebben wilt en u haalt ze op op het gewenste moment. 'Vooral rond de feestdagen merk ik dat veel mensen hier gebruik van maken zodat ze zeker weten dat de producten die ze hebben willen er zijn.

Kerstproeverij
Donderdag bent u tussen 18.00 en 20.00 uur welkom op winkelcentrum Akkerhof voor de kerstproeverij. Doe ideeën op voor de komende kerstdagen aan de hand van wat u kunt proeven bij de slager, de groenteboer, de kaaswinkel en uiteraard banketbakkerij Smeets. 'We hebben proeverijen van de nieuwste taarten', vertelt Stefanie, 'maar laten ook met behulp van dessertglaasjes zien wat er allemaal mogelijk is tijdens het kerstdiner.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant