De wedstrijd in Rosmalen was de 2e voor het NK. Foto: PR.
De wedstrijd in Rosmalen was de 2e voor het NK. Foto: PR.

Podiumplek voor ACT Breederland bij NK Autocross

Sport 142 keer gelezen

Rosmalen - Na de eerste wedstrijd van dit jaar keerde ACT Breederland terug met een nagenoeg total losse Swift en een gebroken middenhandsbeentje van Erwin Breederland. De tweede wedstrijd werd afgelast omdat de baan door de vele regenval te nat was geworden.

Dat maakte dat de wedstrijd in Rosmalen eigenlijk pas de 2e wedstrijd was. Zaterdagmorgen om 09.30 startte de wedstrijden op de super mooi aangelegde kleibaan. In de manches kon Peter het tempo aardig van de concurrentie aardig bijbenen. Wat resulteerde in tweede een eerste en een tweede plek in de manches.

De finale ging over 9 ronden, Peter lag na de eerste ronde op de vierde plaats en zijn opmars naar voren kon beginnen, de Mitsubishi van Ton van Leeuwen ligt voorop gevolgd de Snelle A3 van de Bruijn, de Audi Quattro van Beelen. In de derde ronde gaat de voorwielaandrijving van de A3 kapot en verliest daardoor veel snelheid. Beelen is de A3 snel voorbij maar hij houdt Peter komt niet zo snel aan de A3 voorbij. Daardoor is er een gat naar Beelen toe een stuk groter geworden Peter weet het gat naar Beelen weer dicht te rijden maar hij slaagt er niet in om aan de Quattro voorbij te komen.

Resultaat. Ton van Leeuwen (1), Richard Beelen (2) en Peter Breederland (3).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant