Afbeelding
Foto: MirSila
Lokale Ondernemer

Bestel gezond én lekker eten bij de Blije Bloemkool

Algemeen 1.444 keer gelezen

Niet alleen de naam bezorgt veel mensen een glimlach. Ook de maaltijden kunnen rekenen op veel complimenten. De Blije Bloemkool bezorgt al ruim een jaar dagverse maaltijden in Nissewaard en breidt haar bezorggebied nu uit. ‘Steeds meer mensen willen gezonder leven, maar hebben niet altijd tijd of zin om zelf vers te koken’, vertelt Patricia, bedenker van de maaltijdservice.

Patricia runt het bedrijf samen met haar partner Marco. ‘Ze zou het in eerste instantie alleen opstarten en ik zou af en toe bijspringen. Maar dat hadden we te voorzichtig ingeschat’, vertelt Marco lachend. ‘Het liep vanaf de eerste dag zo goed, dat ik al heel snel volledig ben ingestapt.’ Beide ondernemers hebben een achtergrond als maaltijdontwikkelaar en ervaring in de keuken.

Elke dag een ander menu
De Blije Bloemkool biedt elke werkdag minstens drie gerechten uit de wereldkeuken. ‘We maken alles. Van een Indiase curry tot Spaanse paella of Hollandse stamppot. Marco bedenkt alle gerechten zelf’, aldus Patricia.

De maaltijden rouleren en draaien mee met de seizoenen. Elke donderdagochtend is het nieuwe weekmenu voor de week erop bekend. Als je voor zaterdag 13.00 uur bestelt (vanaf 25 euro), krijg je korting met de code VROEGEVOGEL. Voor bezorging op dezelfde dag bestel je (op maandag tot en met vrijdag) voor 11.00 uur. Je bestelling wordt dan tussen vier en zeven ‘s avonds bezorgd. Thuis of op het werk. In een tijdvak naar keuze.

Dagvers bereid met lokale producten
Patricia en Marco doen hun inkopen zoveel mogelijk lokaal. En waar mogelijk biologisch. De foto is bijvoorbeeld gemaakt in de kassen van Frank de Koning. Een biologisch-dynamische teler uit Brielle. Doordeweeks starten de dagen al vroeg, omdat alles iedere dag vers wordt gesneden en bereid. ‘Wij koken alles zonder zakjes en poeders en gebruiken alleen natuurlijke suikers’, zegt Marco. ‘Alles wordt bereid met verse kruiden, veel groente en we gaan bewust om met koolhydraten. Dus volkoren of in kleinere porties bijvoorbeeld. Ook koolhydraatarm staat bij ons op het menu.’ Handgemaakt dus en toch betaalbaar. De Blije Bloemkool heeft een ruim aanbod van gerechten onder de 10 euro.

Gat in de markt
‘Gezonder oud worden was iets waar ik veel mee bezig was. Ik verdiepte me in de kracht van gezonde voeding: veel groenten, koolhydraatbewust en voorzichtig met suikers. Maar als we dan een keer lekker lui eten wilden bestellen, werd het pizza, shoarma of patat’, aldus Patricia over het ontstaan van de Blije Bloemkool. ‘Ook om ons heen merkten we dat mensen de gezonde keuze misten’, vult Marco aan. ‘Het idee voor een eigen, gezonde maaltijdservice was geboren en bleek een gat in de markt.’

Catering en uitbreiding
Bij De Blije Bloemkool kun je ook terecht voor catering bij feestjes, bruiloften en partijen of voor vergaderingen. Met de bezorging, waarmee ze eerst alleen in Nissewaard zijn begonnen, starten ze vanaf 13 mei ook in Oudenhoorn, Nieuwenhoorn, Hellevoetsluis en Zwartewaal. Marco kijkt er naar uit: ‘Zo gaaf om na een jaar al ons gebied uit te breiden. We zijn blij dat zoveel mensen de Blije Bloemkool omarmen. En we hopen nog veel meer mensen te mogen inspireren tot een gezonder leven!’

De Blije Bloemkool
Tel. 0680227533 (bellen of whatsapp)
mail: info@deblijebloemkool.nl
www.deblijebloemkool.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant