Nieuwenhoorn liet zich weer verrassen.
Nieuwenhoorn liet zich weer verrassen.

SC Botlek flikt kunststukje bij Nieuwenhoorn

Sport 152 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is feilloos kampioen geworden in de derde klasse D, maar SC Botlek is er in geslaagd om de equipe van trainer Steef Buijs de enige twee nederlagen toe te brengen.

'Het is heel simpel, winnen tegen Nieuwenhoorn betekent gewoon drie bonuspunten, maar deze hadden we ook heel hard nodig om mee te blijven doen in de strijd om de vierde plaats', stelde Richard Koutstaal zich uitermate in zijn nopjes met het behaalde resultaat van zijn manschappen. 'Het blijkt dat we tegen voetballende clubs beter tot ons recht komen en we het tegen fysieke tegenstanders doorgaans veel lastiger hebben', verklaarde de trainer van SC Botlek de wisselvalligheid van zijn ploeg. 'We zijn aan onszelf verplicht om de vierde plaats te bemachtigen. FC Vlotbrug wordt aanstaande zaterdag weer een belangrijke zespuntenwedstrijd die we moeten winnen om de doelstelling te bewerkstelligen.' SC Botlek nam na acht minuten spelen de leiding door Julien Gret, die de bal onderschepte en vervolgens na enkele passen feilloos uithaalde voor 0-1. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 0-2 door Reimaldo van Emmerik, die een breedtepass van Julien Gret met een reboundschot afrondde. 'We stonden in de tweede helft wat meer onder druk, maar Kevin Rijsdijk heeft als een beer staan keepen, stopte na de aansluiter van 1-2 in de allerlaatste minuut zelfs een strafschop. Ik ben trots op het team vanaf één tot en met nummer zestien.'

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kenny Lopes Cruz, Kevin Michilsen, Mike Loendersloot, Kenny Starke; Quincy de Lobel (82. Earl Starke(, Jamal Abdalla, Jordy de Winter (70. Ralf van der Meer); Louis Salacroup, Julien Gret, Reinaldo van Emmerik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant