Foto: Anita Tempelman
Foto: Anita Tempelman

Hulpboeren verkopen zelfgemaakte kerstdecoraties

Actueel 138 keer gelezen

Spijkenisse – Nadat vorig jaar  een voorzichtige start werd gemaakt met de verkoop van zelfgemaakte kerstdecoraties, bemanden de hulpboeren van zorgboerderij 'Moed en Vertrouwen' vandaag een dubbele kraam op de Spijkenisser weekmarkt, om al hun spullen 'aan de man' te brengen.

De prachtige houten sneeuwpoppen, - kerstbomen, vogelhuisjes en –voederplankjes en  andere kerstversieringen vonden gretig aftrek, zodat rond het middaguur al een groot deel van de in de afgelopen maanden gemaakte decoraties was verkocht. Al in oktober, toen de werkzaamheden in de groetentuin grotendeels voltooid waren, werd ter vervanging van de werkzaamheden buiten door de hulpboeren begonnen met het maken van de leuke 'hebbe dingen' voor de Kerst.

Ieder z'n taak
Het meeste werd gemaakt van afvalhout van de bouwmarkt. 'Alle makers hebben hun eigen taak; de één zaagt, de ander verft of versiert, net waar je goed in bent of wat je leuk vindt om te doen; er is door de plus minus 15 hulpboeren met heel veel plezier aan gewerkt', vertelt Jannie Veldhuis die samen met andere vrijwilligers de werkzaamheden begeleidt. 'Als de spullen klaar zijn worden vervolgens de nachtjes afgeteld tot de dag van de verkoop, vandaag op de markt. Alle makers mogen als zij dit willen, om beurten de kerstspullen verkopen. De opbrengst wordt dit jaar besteed aan de aankoop van Zweedse klompen voor de hulpboeren van 'Moed en Vertrouwen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant