Het innovatiecentrum bij Klarenbeek. Het centrum op de Plaatweg wordt een kopie.
Het innovatiecentrum bij Klarenbeek. Het centrum op de Plaatweg wordt een kopie.

Herontwikkeling landtong Plaatweg en start bouw Innovatiekracht

Actueel 213 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds vorige week heeft innovator Sam Verwaijen groen licht voor de herontwikkeling van het gebied op de Spijkenisser landtong, aan het einde van de Plaatweg en de bouw van een centrum voor innovatie en duurzaamheidsontwikkeling dat de naam Innovatiekracht Spijkenisse krijgt. Naar verwachting zijn het centrum en het gebied dit najaar klaar.

Verwaijen ontwikkelt het slecht toegankelijke, verwilderde natuurgebied tot een recreatiegebied voor bewoners en bedrijven uit de regio met daarin het centrum voor innovatie en duurzaamheidsontwikkeling.

Recreatiegebied met water en tuinen
Het centrum wordt gebouwd in een heuvel in het landschap. Te midden van mooie tuinen, omringd door water wordt Innovatiekracht de uitvalsbasis voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Verwaijen: 'De gemeente heeft al langer de ambitie om de landtong toegankelijk te maken, de middelen ontbraken er echter voor. Naast het centrum worden ook een moestuin, een vlindertuin, pluktuinen voor fruit en bloemen en een locatie voor imkers aangelegd. Op termijn mogelijk ook een horecavoorziening. Door goed naar elkaars wensen en belangen te luisteren, kunnen we duurzaamheid en innovatie zonder subsidie realiseren.'

Centrum voor bedrijven uit de regio
Het gebouw biedt plaats aan bijeenkomsten met maximaal 200 mensen, maar er is ook ruimte voor trainingen en bijeenkomsten met kleinere groepen. Initiatiefnemer Sam Verwaijen: 'Binnen de regio Botlekgebied en Rotterdamse haven is behoefte aan een plek waar leiderschapsontwikkeling plaatsvindt en waar bedrijven hun visie- en strategiebijeenkomsten kunnen houden. Zo'n centrum functioneert het beste op een groene, goed bereikbare locatie. De landtong aan de Plaatweg te Spijkenisse is hiervoor de perfecte locatie.' Verwaijen weet waar hij over praat: hij is eigenaar van meerdere locaties die allen opvallend zijn op het gebied van vernieuwende duurzaamheid en ecologie in de omgeving van Klarenbeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant