Foto's: Peter de Jong

The Hurricanes laat Green Eagles over zich heen komen

Sport 102 keer gelezen

Spijkenisse: De basketballers van The Hurricanes hebben door een nipte 69-70 (17-9, 16-18 (33-27), 16-17, 20-26) nederlaag tegen Green Eagles twee kostbare punten verspeelt. De Spijkenissers zakten daarmee naar de gedeelde zesde plaats in de tweede divisie C.

‘We hebben vier van de vijf wedstrijden met enkele punten verschil verloren,’ gaf Jurensli Willems daarmee aan te spelen in een zware en spannende competitie. Green Eagles ligt op ons achter, maar heeft een goede ploeg. The Hurricanes begon goed aan de wedstrijd, nam in het eerste kwart met 17-9 afstand, maar de Maassluizers slopen puntje voor puntje dichterbij. ‘We kregen aan het einde van de wedstrijd ongelukkige punten tegen, het kwartje viel de andere kant op. We stonden één minuut voor tijd nog voor met 69-67, maar foute acties jegens een tegenstander leverden vrije worpen op, die allen door GE werden benut,’ verklaarde de coach van The Hurricanes de ongelukkige nederlaag. ‘Het was een leuke en spannende wedstrijd met slechts één scheidsrechter omdat de andere niet kwam opdagen. Dat was niet bepaald in ons voordeel.’ Maykandro Martis en topscorer Bobby de Graaf kregen respectievelijk in de zesde en laatste minuut van het vierde kwart hun vijfde p-tje. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 19.45 uur in de Drieburcht in Tilburg tegen medemiddenmoter High Five.

The Hurricanes: Mike Overdiep (17 pnt), Gareth Tsang (8 pnt), Bob de Graaf (20 pnt), Jaynaro Polak, René Cham (2 pnt), Osmir Girigorie (6 pnt), Maykandro Martis (12 pnt.), Musa Lekatompessy, Sjarinno Tweeling (4 pnt.) en Rick de Graaf.