Afbeelding

Nieuwe luifels voor het Raadhuisplein

Actueel 79 keer gelezen

Rozenburg - Niet alleen de ondernemers, maar ook de bewoners van het Raadhuisplein waren aanwezig bij de presentatie die het ingenieursbureau gaf over de luifels op het Raadhuisplein.

Betonrot
Dat het mooi gaat worden, staat hoe dan ook vast. Zowel van de uitstraling als van de bouwkundige kwaliteit van de luifels en gevels op het Raadhuisplein maakte IOB een uitgebreide analyse. De conclusies daarvan zijn enerzijds negatief - er is op veel plekken sprake van betonrot en andere schade aan de gevels - maar aan de andere kant gelukkig positief - het is zeker mogelijk om prachtige glazen luifels aan te brengen. De degelijke constructie van de huidige luifels kan worden gebruikt om de nieuwe luifels aan te bevestigen.

Planning
Een duidelijke planning van de werkzaamheden is op dit moment niet voorhanden. Eerst zal er een technische berekening gemaakt moeten worden, waarna er schetsontwerpen op tafel komen. Die worden vervolgens besproken met de leden van de Klankbordgroep Raadhuisplein. Vervolgens start een aanbestedingstraject dat naar verwachting een paar maanden gaat duren. Als alles goed gaat, kan dan in het vierde kwartaal van dit jaar worden begonnen met de werkzaamheden.

Op 13 maart moet de deelraad definitief ja of nee zeggen tegen de voorgestelde plannen. Gezien de reacties wordt verwacht dat het voorstel als hamerstuk afgedaan kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant