Afbeelding

Kerstactie Charles de Foucauld

Actueel 163 keer gelezen

Spijkenisse - Op vrijdag 20 december 2013 hield de Charles de Foucauld Mavo haar tweejaarlijkse grote sponsoractie. Met het geld, dat de leerlingen ermee verdiend hebben, zal een Afrikafonds opgericht worden. De school wil in de toekomst gelden uit dit fonds beschikbaar stellen voor verbetering van het onderwijs in Afrika, vooral op het gebied van leermiddelen. In februari 2014 zal als eerste doel een project in Ghana uitgekozen worden.

De leerlingen hebben meegedaan aan diverse activiteiten, waarvoor zij zich lieten sponsoren: zwemmen, mountainbiken, skaten, hardlopen, djembé, lopen op de catwalk, kickboksen en zumba. Maar ook het starten en rendabel maken van een mini-onderneming met steun van de Rabobank was een van de mogelijkheden om zich te laten sponsoren.

De avond voor de actie hebben de leerlingen zich kunnen uitleven op het Kerstgala, aangeboden door de ouderraad van de Charles, waarvoor elke leerling zich chique had gekleed.

Direct na de vakantie, als alle leerlingen het sponsorgeld hebben opgehaald, zal de opbrengst voor het Afrikafonds bekend gemaakt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant