Afbeelding

Overvliegfeest Hartelgroep succes

Actueel 118 keer gelezen

Spijkenisse - Het was dit weekend weer tijd voor het jaarlijkse Overvliegfeest op Scouting Hartelgroep. Een heel weekend werd er gefeest door de deelnemers!

Na de zomervakantie is het voor een aantal kinderen tijd om ‘over te vliegen’. Zij zijn te oud geworden voor hun eigen speltak, en daarom gaan ze door naar de volgende speltak. Om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wordt er een feestelijk weekend georganiseerd met de hele scoutinggroep. Iedereen van jong tot oud is dan aanwezig.

Dit jaar was het thema Black and White. Er waren heel wat ZwartWitjes aanwezig! Na een gezellige lunch en een aantal spellen was het tijd voor het echte werk. Met vijf opblaasorka’s werd geprobeerd om droog naar de overkant van de sloot te komen. Dat dit niet is gelukt, zal geen verrassing zijn… Gelukkig was het prachtig weer en was het niet erg om een nat pak te halen!

Na de feestelijke middag was het tijd voor het avondeten. De kleintjes kregen nasi van de kookstaf. De kids vanaf 11 jaar kookten hun eigen potje. ’s Avonds werden er nog twee spellen gedaan. Daarna werd Oud en Nieuw gevierd. Met aftellen om 12 uur ’s nachts en zelfs verse oliebollen werd de overgang van het oude naar het nieuwe scoutingseizoen ingeluid.

Ook op zondag werd er gevlogen. Nu met waterraketten, vliegers en hete luchtballonnen. Alles geknutseld door de scouts. Het was een groot succes! Bijna alle waterraketten werden superhoog gelanceerd, en de luchtballon vloog zelfs over de bomen heen! Het fantastische weekend werd afgesloten met het openen van de Funtoren, de nieuwste aanwinst van Scouting Hartelgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant