Inzet: de elektronische neus of e-Nose.
Inzet: de elektronische neus of e-Nose.

Geurneuzen aan het werk

Actueel 67 keer gelezen

Rozenburg - Rozenburg heeft er sinds een week twee nieuwe neuzen bij. De elektronische neuzen of e-Noses zijn bevestigd aan lantaarnpalen op de Droespolderweg en op de Noordzeeweg. Deze kleine apparaten ruiken geur en onderscheiden typen geuren.

Beide neuzen helpen de veroorzaker van eventuele geuroverlast op te sporen. Zo kan er sneller worden ingegrepen. De twee e-Noses zijn donderdag 12 juli opgehangen. Sinds dat moment werken ze ook. Donderdag 26 juli zijn deelgemeentevoorzitter Paméla Blok en Marc van Gijzel van Vopak een kijkje gaan nemen bij de e-Nose op de Noordzeeweg. Tijdens een werkbezoek aan Vopak kreeg de deelgemeenteraad de neuzen aangeboden.

Oorzaak achterhalen
De geurmetingen van beide neuzen worden gevolgd door het e-nose systeem van de meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond. In het Rijnmondgebied hangen op dit moment meer dan 30 e-Noses. De metingen van de e-Nose geven meer inzicht in de verspreiding van geuremissies in het Rijnmondgebied. Geurklachten van bewoners worden door de DCMR gekoppeld met de e-Nose metingen en weersomstandigheden. Zo kan de oorzaak worden achterhaald en zo snel mogelijk worden weggenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant