Afbeelding

Nachtegaal-zaak "Overal is geld voor"

Actueel 62 keer gelezen

INGEZONDEN - De onvrede over het verdwijnen van de Nachtegaal is groot. Ook Marijke klom in de pen.

Wij wonen inmiddels 31 jaar in Spijkenisse centrum. Ook onze kinderen hebben op de Nachtegaal gezeten en ik vind het dan ook erg dat deze openbare basisschool uit het centrum moet verdwijnen, niet omdat hij gesloopt moet worden, want hij was zelfs in onze tijd al verouderd.

Maar, omdat er zogenaamd geen geld is voor een nieuwe school. Overal is geld voor; een nieuwe zeer onpraktische bibliotheek maar dat even terzijde. Straks de bouw van een nieuw theater, zelfs de ophoging van de molen gebeurde vanwege het windrecht. Maar waar blijft het recht van kinderen op een nieuwe basisschool in hun eigen buurt waar ze gewoon lopend of op de fiets naartoe kunnen.

En waarom zijn alle alternatieven van ouders van tafel geveegd? Zij zijn toch degene die hier het dichts bij betrokken zijn: dit is op zijn zachts gezegd “niet erg netjes”. Ik zou daarom de politiek in Spijkenisse willen oproepen hier nog eens goed over na te denken, want een centrum wat de laatste jaren zo op de schop is genomen daar hoort toch zeker een nieuwe Openbare basisschool in thuis. We zijn niet alleen winkelgebied maar ook woongebied. Geen openbaar basisonderwijs is een verarming voor de wijk!

Marijke de Witte

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant