Afbeelding
Foto: Danny Snoek

Danny Snoek wil Spijkenisse op de kaart zetten

Algemeen 3.733 keer gelezen

Spijkenisse - Danny Snoek uit Spijkenisse heeft al van jongs af aan een passie voor film maken. Na veel experimenteren, kijken en zelf ook trouwfilms en korte films maken, besloot hij dat het tijd werd voor een volgende stap: het maken van een speelfilm. Veel scènes werden gefilmd in Spijkenisse. 

Voor veel mensen blijft het een droom, maar Danny besloot het zelf waar te maken. In de speelfilm genaamd Onbesproken Woorden staat het overwinnen van problemen centraal. ‘Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door de obstakels die de hoofdpersoon overwint’, aldus Danny. De filmmaker raakte geïnspireerd door muziek van Dana van Bergen, voor wie hij meerdere videoclips heeft gemaakt. Ook haalde hij zijn inspiratie uit een nieuwsartikel over een crowdfundingsactie voor een ziek meisje. Die elementen en zijn eerste korte film hebben gezorgd voor genoeg inspiratie voor een nieuwe speelfilm. 

Spijkenisse in de spotlights
Ondanks dat het team grotendeels uit Amsterdam en Noord-Brabant komt, vond Danny het leuk om toch te filmen in Spijkenisse. ‘Ik kon wel weer gaan filmen in Amsterdam, maar ik vind het juist zo leuk om Spijkenisse op de kaart te zetten. Spijkenisse is namelijk ook mooi en heeft genoeg mooie plekken om in de film uit te lichten.’ Zo is er gefilmd in de haven met de brug op de achtergrond, in de Meiden van de Molen, Sportschool Gelderblom en in het Hartelpark. ‘Juist de herkenbaarheid bij mensen als zij de film zien is zo leuk. De ondernemers in het centrum en de gemeente werken ook echt mee.’ Danny is nog steeds op zoek naar toonaangevende plekken in Spijkenisse om te filmen.

Rolverdeling
Er wordt al gefilmd vanaf januari met het kleinschalige team van negen mensen en dit zorgt er volgens Danny voor dat iedereen meedenkt en op elkaar is ingespeeld: ‘De rolverdeling is niet zo strak. We leren heel veel van elkaar. Het is een super fijn team.’ Door deze kleinschaligheid kan er volgens de filmmaker ook sneller gefilmd worden. ‘We willen met het team gewoon een leuke film maken.’

Combineren
De film is een hobbyproject van de filmmaker, die naast deze film ook op kantoor werkt. Er wordt vooral gefilmd in het weekend. Doordat het een hobby blijft, haalt hij veel plezier uit het filmmaken. Ook vindt hij het belangrijk dat hij te allen tijde zijn eigen creatieve vrijheid kan blijven behouden om zelf keuzes te maken in het creatieve proces. Het geld voor de film is opgehaald met een crowdfundingsactie, hier konden donateurs geld doneren voor dit project.

Première 
De film is bedoeld voor jong én oud en zou veel mensen moeten aanspreken. Er wordt muziek gebruikt in de film van singer-songwriter Dana van Bergen. De film is inmiddels al ver over de helft gefilmd en Danny verwacht dat hij in het najaar klaar is: ‘Gezamenlijk onze film maken zonder stress staat centraal, daarom hebben we ook geen bepaalde deadline.’ Hierna gaat de film in première. Wat de volgende stappen voor de film zijn, blijft nog de vraag: ‘Wie weet wordt de film opgepikt en alsnog grootschalig gefilmd, of misschien is deze film straks te zien bij een streamingdienst. Maar laten we eerst de film afmaken, dan zien we daarna wel weer verder.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant