Vovero in mineur de volleybalcompetitie in

Sport 111 keer gelezen

Maassluis: De volleybalsters van Vovero hebben de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse tegen MVC met 3-1 (25-6, 25-20, 26-28, 25-23) verloren. De Rozenburgsen leken in de Wethouder Smithal in Maassluis uiteindelijk naar een kansloze nederlaag gespeeld te worden, want de veegpartij in set één (25-6) voorspelde weinig goeds. ‘De ploeg stond gespannen in het veld, vraag me niet waarom,’ toonde coach Madelon Spee zich verbaasd.

‘Ik heb de ploeg verteld de eerste set volledig van het hoofd te poetsen en opnieuw te beginnen.’ Vovero met de debuterende Lianne Klisman in de ploeg begon met een 2-7 voorsprong dan ook heel anders aan de set, maar na de Maassluizer time-out verdween de voorsprong langzaam tot 20-20. ‘Toen maakte MVC het af, maar je merkte wel dat de ploeg voelde gelijkwaardig te zijn aan de tegenstander.’ Vovero rook winstkansen en in een zinderende derde set blokte Nienke Pranger het winnende punt binnen: 26-28 (2-1). De vierde set leek aanvankelijk een formaliteit, want de equipe uit De Rozet stond na een korte tijd zomaar met 23-14 achter. De veerkracht was echter heel groot, want Vovero kwam terug tot 23-23. ‘Alles lag weer open, maar de inhaalrace vergde teveel kracht om door te drukken. We nemen in elk geval het goede gevoel van de laatste drie sets mee naar de volgende wedstrijd,’ besloot Madelon Spee. Vovero speelt aanstaande zaterdag om 18.00 uur in De Rozet tegen Move4U.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin, Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Monique Oldenburg, Lianne Klisman.