Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Herdenking RAF-monument

Algemeen 887 keer gelezen

Spijkenisse - Gistermiddag heeft een herdenking plaatsgevonden bij het RAF-monument in Spijkenisse. Het monument was nog even zonder propeller te zien. Deze is momenteel in onderhoud, maar met de herdenkingen van 4 mei aanstaande, zal deze in de oude staat hersteld zijn. Het RAF-monument staat symbool voor de nagedachtenis van de omgekomen bemanningsleden van de Short Stirling bommenwerper van de Royal Air Force, die in de nacht van zeven op acht november 1941 bij Hekelingen is neergestort.

In aanwezigheid van wethouder Hamerslag hebben de leerlingen van groep zeven van CBS De Hoeksteen, op ceremoniële wijze de omgekomen Engelse piloten en de slachtoffers uit de tweede wereldoorlog herdacht. Wethouder Hamerslag was deze keer aanwezig in de rol van locoburgemeester en verontschuldigde de burgemeester van Nissewaard voor het feit dat hij verhinderd was. De leerlingen droegen zelfgemaakte gedichten voor en hebben evenals wethouder Hamerslag bloemen gelegd ter nagedachtenis aan alle slachtoffers uit deze oorlog. De wethouder benadrukte dat oorlog niet alleen is van vroeger en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Hiermee doelde hij op de oorlog in Oekraïne, dat voor de kinderen heel wezenlijk aanwezig is.

Geadopteerd
CBS De Hoeksteen heeft het monument symbolisch geadopteerd. Jaarlijks vindt er een herdenking plaats bij het monument, welke door de school en de leerlingen wordt georganiseerd. Traditioneel is het groep zeven, die de ceremonie verzorgt. In aanwezigheid van de groep zes van dezelfde school. Want zij zullen volgend jaar de ceremonie mogen organiseren. Er bestond gelegenheid om de eer te betuigen om langs het monument te lopen voor de aanwezigen. Met de klanken van de Last Post, werd met het houden van twee minuten stilte, de ceremonie afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant