Corlyzon Bazoer. Foto's: Wil van Balen
Corlyzon Bazoer. Foto's: Wil van Balen

Zuidland put moed uit gelijkspel

Sport 75 keer gelezen

Zuidland: Zuidland is er in competitieronde zes in geslaagd om op Groot-Nibbeland subtopper Pelikaan met een 1-1 (0-0) gelijkspel een puntje afhandig te maken. De goed spelende Zuidlanders bleken echter karig om diverse geoliede aanvallen te verzilveren in doelpunten. ‘Het is dan zuur als je ziet dat goed werk onbeloond blijft,’ aldus trainer Tom Larssen. Zo kregen Clint van de Veerdonk en Robin van Buren ieder twee goede kansen, die onbenut bleven. Van Buren trof het overigens niet, want zijn fantastische inzet werd op miraculeuze wijze uit het doel geranseld door de uitblinkende keeper van de Zwijndrechters. Doch ook Pelikaan kreeg zo zijn kansen, maar Kevin Bogarde en zijn verdedigers wisten eveneens een doorboring te voorkomen.

De tweede helft gaf de toeschouwers een zelfde spelbeeld. Een kwartier voor tijd kreeg Zuidland een strafschop toegewezen, die door Marcel van den Berg onberispelijk achter de Zwijndrechtse goalie werd geschoten: 1-0. De Slanders leken de eerste seizoenzege over de streep te trekken, maar krap vijf minuten later kon de blauwe/witte verdediging de druk van Pelikaan niet meer weerstaan waarop de gelijkmaker een feit werd: 1-1. ‘Jammer dat we de voorsprong niet even wat langer in stand konden houden, maar de druk werd te groot. Uiteindelijk heb ik vrede met de uitslag en ben blij dat we niet weer de deksel op ons neus hebben gekregen. Een compliment aan het team dat nu heeft laten zien dat zij naast voetbal ook kunnen knokken,’ uitte Tom Larssen zijn tevredenheid over de groep uit. Bij Zuidland, dat in de eerste klasse C voorlopig nog de laatste plaats bezet, ontbraken doelverdediger Robin van Leeuwen en Jeffrey Duijnstee. De Zuidlanders spelen aanstaande zaterdag voor de Rijnmond Cup op de Hellevoetse Kooistee tegen derdeklasser FC Vlotbrug.

Zuidland: Kevin Bogarde; Patrick Alimasi (75. Mark Snijder), Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Roy van Vugt; Robert Michilsen, Maurice Wolters, Robin van Buren; Runell Martis (80. Petrick Monteiro), Clint van de Veerdonk, Corlyzon Bazoer (70. Randy de Macker).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant