Afbeelding
Foto: M. de Haas

Laat de winter maar komen; Reinis is er klaar voor

wo 30 okt 2019, 14:47 Algemeen

Reinis voert in opdracht van de gemeente Nissewaard de gladheidsbestrijding uit.

De strooiwagens zijn daarom op 29 oktober weer klaargemaakt, zodat zij bij plotselinge weersveranderingen goed voorbereid de weg op kunnen. Voorafgaand aan het winterseizoen start Reinis met een proefrit, om het materiaal en de software te checken.

Strooiroute van 320 km
In het gladheidsbestrijdingsplan is vastgesteld hoe in Nissewaard de strooiroute van in totaal 320 km er uit ziet. De route bestaat uit hoofdwegen, fietspaden, ontsluitingswegen en busbanen. Voor wegen buiten de bebouwde kom zijn de provincie Zuid-Holland en het waterschap Hollandse Delta verantwoordelijk. Om snel in te kunnen spelen op weersveranderingen houden medewerkers van Reinis van november tot april het weer nauwkeurig bij.

Gratis strooizout
Maar Reinis is niet als enige verantwoordelijk om de gladheid te lijf te gaan. Daar kunnen zij de hulp van inwoners goed bij gebruiken. Inwoners kunnen een steentje bijdragen door hun eigen stoep vrij van sneeuw te houden en door in hun omgeving mensen die bijvoorbeeld moeilijk ter been zijn, daarmee te helpen. Op de Stadswerf aan de Mosterweg kunnen inwoners binnenkort op vertoon van hun afvalpas gratis, in een zelf meegenomen emmer, strooizout afhalen. Dat aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


Uit de krant