Afbeelding
Foto: gemeente

WoonWijzerWagen bezoekt Groenewoud

Actueel 196 keer gelezen

Spijkenisse - De WoonWijzerWagen staat van woensdag 14 februari tot en met vrijdag 16 februari van 14.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag 17 februari van 09.00 uur tot 13.00 uur op het winkelcentrum van Groenewoud. Daarnaast worden deur tot deur acties gehouden door adviseurs van de WoonWijzerWinkel. Bezoekers van de WoonWijzerWagen krijgen gratis een ledlamp en er worden vier gratis woningopnamen weggegeven.

De gemeente stimuleert bewoners om te gaan verduurzamen. Zij doet dit door de campagne Werk aan de Woning. Eenvoudige aanpassingen aan de woning kunnen een flinke besparing in energie en kosten opleveren. Door bijvoorbeeld de woning beter te isoleren verbruikt men minder energie en zorgt men voor een gezond binnenklimaat. Om mensen te helpen bij het verduurzamen van de woning organiseert de gemeente speciaal voor de wijk Groenewoud diverse activiteiten en aanbiedingen. Deze worden gedaan door de WoonWijzerWinkel, in de vorm van de mobiele WoonWijzerWagen. De WoonWijzerWinkel is het onafhankelijke energieloket voor alle inwoners van de gemeente Nissewaard. De winkel laat diverse bespaarmaatregelen zien van vakkundige bedrijven uit de regio. Van eenvoudige verbeteringen tot uitgebreide technische installaties.

Naast het bezoek aan de wijk middels de WoonWijzerWagen, komt men van 14 t/m 17 februari met een adviesteam bij mensen aan de deur om ze te informeren over de bespaarmogelijkheden in de woning. De adviseurs vertellen meer over de speciale aanbiedingen voor Groenewoud, zoals de stapelkorting, de burenkorting en de uitgebreidere woningopname.

Alle inwoners met een koopwoning in Groenewoud hebben een brief ontvangen. Bij deze brief zat een raamposter. Als men deze zichtbaar heeft hangen als het adviesteam aan de deur komt, ontvangt men een gratis woningopname ter waarde van 49 euro. Hierbij worden de mogelijke energiebesparende maatregelen van de woning in kaart gebracht en besproken.

Daarnaast hebben alle inwoners van Nissewaard met een koopwoning een brief ontvangen over de actie Werk aan de Woning. De inwoners uit andere wijken kunnen namelijk ook de WoonWijzerWagen bezoeken gedurende de periode dat deze in Groenewoud staat. Het is uiteraard  altijd mogelijk om de WoonWijzerWinkel te bezoeken voor een advies.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant