15 Cursisten behaalden het certificaat.
15 Cursisten behaalden het certificaat. Foto-OK.nl

Certificering chauffeursopleiding leerbedrijf Voorne-Putten Werkt

Actueel 923 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen was wethouder De Graad aanwezig bij de uitreiking van de eerste certificaten van de chauffeursopleiding bij leerbedrijf Voorne-Putten Werkt. Naast een groep vaste medewerkers, kregen hierbij ook een aantal werkzoekenden een kans om werkervaring op te doen en de benodigde vaardigheden voor goederen- en personenvervoer te leren.

Naast de praktijklessen deden de 15 cursisten ook theoretische kennis op. In ongeveer vier maanden tijd werd toegewerkt naar de certificering, welke als vooropleiding tot de chauffeurspas kan worden beschouwd. Het idee voor de chauffeursopleiding is in eerste instantie ontstaan uit besparing. Het vervoer van werknemers en goederen van en naar het leerbedrijf aan de Laanweg werd eerst uitbesteed aan een extern bedrijf. De nu gecertificeerde chauffeurs gaan dit vervoer overnemen.

Naast de chauffeursopleiding kunnen bij Voorne-Putten Werkt al langer certificeringen op ander gebied zoals heftruckchauffeur en in de schoonmaakbranche worden behaald. De opleidingen stimuleren deelnemers stappen te zetten in hun ontwikkeling en geven een voorsprong op de kans naar regulier werk. Voorne-Putten Werkt streeft er naar om nog meer opleidingen als opstap naar werk aan te kunnen gaan bieden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant