SC Botlek behoudt aansluiting met subtop

Sport 92 keer gelezen

Poortugaal- SC Botlek heeft een moeizame 2-3 (1-3) overwinning behaald in en tegen Poortugaal. Hoewel de Spijkenissers nauwelijks in de problemen zijn geweest, was het met de tweede tegentreffer kort voor tijd toch nog even billen knijpen.

'We hebben een goed gespeelde eerste helft afgewisseld met een duidelijk mindere tweede helft. Er werd niet meer gevoetbald, maar we kregen wel drie counterkansen waar we niet goed mee omsprongen. Maar goed, we hebben de volle bak punten er toch uitgesleept', aldus trainer Richard Koutstaal. Uitblinker Quincy de Lobel hielp zijn ploeg na een kwartier spelen aan de leiding: 0-1. Jordy de Winter rondde halverwege het eerste deel een goede combinatie af met Reynaldo van Emmerik (0-2), waarna Van Emmerik met een droge knal voor een 1-3 theestand zorgde. 'Ik heb in de rust gezegd door te stoten naar een hogere score, maar uiteindelijk liet het Poortugaal dichterbij komen.' Kenny Lopes Cruz kreeg het vijf minuten voor rust aan de stok met een tegenstander, waarop de kemphanen beiden met rood mochten inrukken.