Archieffoto Peter de Jong

SC Botlek overwint Rockanje met tien man

Sport 161 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft op het randje van de eerste nederlaag gebalanceerd, maar de tien Spijkenissers wisten tegen Rockanje een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 (0-1) overwinning.

'We hebben laten zien dat de veerkracht in de ploeg groot is, maar ik zit liever wat rustiger op de bank', erkende trainer Richard Koutstaal de moeizame overwinning op de equipe van Arjan Vuik. 'Rockanje had de zaken tactisch goed op orde. Wij konden daar niets tegenover zetten. We hebben in de tweede helft meer risico 's genomen om de achterstand weg te werken, maar toen kregen we de rode kaart van Louis (Salacroup zou een slaande beweging hebben gemaakt, DR) er overheen en stonden we ook nog eens met tien man.' SC Botlek liep vervolgens met de 0-2 meer averij op, maar halverwege scoorde Quincy de Lobel uit een goede aanval tegen: 1-2. 'Het was toen pompen of verzuipen.' De SC trok vervolgens uit twee vrije trappen van Nick van der Geer en Jordy de Winter in de voorlaatste minuut alsnog de overwinning naar zich toe: 3-2. 'De seizoenstart is goed, maar we hebben het voetbal vanuit de oefenperiode nog niet laten zien', gaf Richard Koutstaal hiermee aan dat er nog veel werk aan de winkel is. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag in Vlaardingen tegen Victoria '04.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen (75. Marvin Kremers), Dave Leurs (66. Nick van der Geer), Mike Hoendersloot, Kenny Lopes Cruz; Jamal Abdalla, Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Louis Salacroup, Julien Gret (72. Glenn Meeles), Reinaldo van Emmerik.