Foto: Klaas Bloem.
Foto: Klaas Bloem.

SC Botlek verrast met flitsende competitiestart

Sport 109 keer gelezen

Vlaardingen - SC Botlek kan zich als debutant in de tweede klasse D met twee overwinningen geen betere start wensen. Nadat de Spijkenissers vorige week Rozenburg met 4-1 hadden neergesabeld, werd afgelopen zaterdag de moeilijke klip CWO met een 1-2 (0-1) overwinning omzeild.

‘De overwinning was vorige week boven verwachting,’ stelde technisch coördinator Dan Blokland. ‘CWO heeft een ervaren ploeg, maar wij hebben hen met onze speelwijze dik verdiend verslagen.’ Nasser Abdalla was evenals tegen Rozenburg de gevierde man, want de spits nam ook nu de gehele productie voor zijn rekening. Na een kwartier spelen paste de scheidsrechter de voordeelregel op een overtreding tegen Sevket Kasaroglu goed toe, waardoor Nasser Abdalla na een uitstekende pass van uitblinker John Lopes Cruz de 0-1 tegen het garen mocht schieten. De Botlekkers controleerden vanaf dat moment de wedstrijd, gaven geen kans weg, maar verzuimden de score wel uit te bouwen naar 0-2. Zo liet Nasser Abdalla een door Nick van der Geer geboden kans de marge te verdubbelen liggen. De tweede helft was nog geen tien minuten oud of de schitterende 0-2 lag in het Vlaardingse mandje. Nasser Abdalla ving een voorzet van Glenn Meles met de borst op, waarop de spits de bal meteen in de kruising joeg; 0-2. De formatie van trainer Danny Molendijk zette meer druk op de Botlekse ketel. Dat leverde na de 1-2 van Özmen Tashan counterkansen op voor Nasser Abdalla en John Ackon, maar zij hielden liever de spanning erop, want de kansen waren deze keer niet aan het spitsenduo besteed. Bij de Spijkenissers stond Mitco Milojevic weer in de basis ten koste van Tim Oppong.

SC Botlek speelt aanstaande zaterdag op De Brug tegen Wieldrecht. De Wieldrechters zegevierden afgelopen zaterdag met 3-2 over het zeker niet zwakke Strijen. ‘Elke club in deze afdeling is nieuw voor ons. Zeker en vast staat dat we tegen Wieldrecht uitgaan van onze eigen kracht. De sfeer is uitstekend, zeker als je twee keer op rij hebt gewonnen,’ besloot Dan Blokland. De Botlekkers moesten het stellen zonder Maldini Cruz en Jordy de Winter (middenvoetsbeentje).

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris; Tim Mitco Milojevic (46. Tim Oppong), John Lopes Cruz, Nick van de Geer, John Ackon, Sevket Kasaroglu, Nasser Abdalla.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant