Spivo Dames 1 promoveert naar de 2e divisie

Sport 440 keer gelezen

Middelbeers - Het was de laatste horde voor Spivo Dames 1 om promotie naar de 2e divisie veilig te stellen. In een zinderende P/D-wedstrijd stond ze tegenover Skunk DS1 in een kleine, maar luidruchtige hal. De start was nerveus, maar al snel kwam Spivo op gang.

De wedstrijd begon met een kleine voorsprong voor Spivo, maar Skunk vocht terug en bracht het gelijk tot 10-10. Coach Dennis Strang riep een time-out uit, gevolgd door een dubbele wissel die de wedstrijd nieuw leven inblies. Ondanks een tijdelijke opleving, verloor Spivo de set met 18-25.

Vastberaden om terug te komen, begon Spivo met een tactische wisseling in de opstelling aan de tweede set. Nathalie Blanker ontketende een indrukwekkende serviceserie van 9 punten, die het team naar een comfortabele voorsprong van 6-15 bracht. Met zowel tactische als krachtige aanvallen, domineerde Spivo de set en verzekerde zich van een overwinning met 25-15, afgemaakt door een prachtige plaatsbal van Megan Versteeg

De derde set werd gekenmerkt door een gelijk opgaande strijd, maar Spivo bleef standvastig in het serveren, blokkeren en verdedigen. Met drie strategische wissels nam Spivo de controle over en won opnieuw met 25-15, waardoor ze een 2-1 voorsprong in sets nam.

De vierde set, de allesbeslissende laatste kans, was een ware strijd. Skunk nam een kleine voorsprong van 9-10, maar onder leiding van Raisa Dragiç en met bijdragen van het hele team, vocht Spivo zich terug. Met indrukwekkende killblocks van Nathalie Blanker, prachtige omloopballen van Alicia Mijnans, en nauwkeurige spelverdeling van Willianne Tigelaar, verzekerde Spivo zich van de overwinning met 25-19. Met Sara Bloemhof die het laatste punt scoorde.

Na de wedstrijd werd er uitbundig feest gevierd, en het team bedankte het publiek voor hun onvoorwaardelijke steun! Volgend seizoen wacht de uitdaging in de 2e divisie, en de dames van Spivo kijken er al naar uit om hun fans weer te verwelkomen!