Afbeelding
Foto: PR

Beeldentuin Ravesteyn: een verborgen oase verrast met unieke historie, natuur én kunst!

vrijdag 3 mei 2024 12:00 tot zondag 26 mei 17:00

Van vrijdag 3 mei tot en met zondag 26 mei is de ruïne Ravesteyn en het omliggende landgoed het decor van de jaarlijkse Beeldentuin. In deze periode is er een spannende expositie te zien in een verrassende groene omgeving. De bezoeker ontmoet er een grote variëteit aan kunstwerken van meer dan 20 kunstenaars.

De ruïne en het landgoed wachten in alle rust op meer dan twintig zorgvuldig geselecteerde kunstenaars die op deze unieke plek hun werk tentoonstellen. Een uitgelezen kans om deze, voor veel mensen verborgen plek, te bezoeken en te genieten van bijzondere kunst.

De ruïne heeft een rijke geschiedenis en is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met tal van verrassende elementen. Alleen dat is de moeite van een bezoek al waard. De kunst vormt voor een periode van ruim drie weken een prachtige toevoeging.

Kunstenaars
Het landgoed is bijna zes hectare groot. Er zijn sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties te zien als onderdeel van, of in interactie met hun natuurlijke omgeving. Met als hoogtepunt de ruïne.

In de beeldentuin is verder werk te zien van: Jeffrey Arts (sculpturen van beton en staal), Margriet Barends (beelden van cortenstaal en brons), kunstenaarsduo Marianne van Dedem en Lolke van der Bij (roestvrijstalen beelden met kleuraccenten), Klaashenk Blonk (keramiek), Marianne van der Bolt (plastische vormgeving in klei en brons), Caktwo (installaties), Adalbert Gans (lichtobjecten van acrylaat en epoxy), Liesbeth Hensels (keramiek), Jonneke Kodde (dynamische bronzen vogelbeelden), Wietske van Leeuwen (keramiek), Gabrielle Nunez Larraz (beelden), Saskia Pfaeltzer (steen, brons, polyester en porselein), Juul Rameau (cortenstaal), Sjaak Smetsers (glaskunst), Godelieve Smulders (steen, brons en hardschuim), JanHein van Stiphout (glaskunst), Thijs Tennekes (beton met print), Marja Thijssen (ruimtelijk keramiek, brons en steen), Toyisme ( acryl op polyester), Frank Vanhooren (keramieksculpturen), Mieke Vasse (installatie), Harry Verhoeven (beelden van cortenstaal), Henk Vissers (tekeningen in staal) en Herma de Wit-Orobio de Castro (brons).

Tijdens de openingsdagen zijn er regelmatig kunstenaars in de tuin aanwezig en beantwoorden graag vragen van bezoekers over hun werk.

Organisatie
De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst en hart voor het historische landgoed Ravesteyn.

Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlykheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur, ontmoeting en inspiratie.

Uit de kaart- en kunstverkoop wordt een deel van het onderhoud aan de ruïne betaald.

Bezoekersinformatie
Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet.
De beeldentuin is van vrijdag 3 mei tot en met zondag 26 mei 2024 geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten.

Een rustpunt in de tuin is De Theetuin, waar een drankje en heerlijk gebak wordt geserveerd. Ook heeft de organisatie voorzien in een leuk kinderprogramma.

Er zijn verschillende arrangementen en aparte groepsbezoeken te boeken. 

E-tickets zijn te verkrijgen via www.ruine-ravesteyn.nl

Mailadres: kunstcommissie@ruine-ravesteyn.nl

Facebook: Ruïne Ravesteyn

Instagram: ruineravesteyn