Derbyoverwinning in extremis voor Spijkenisse

Sport 469 keer gelezen

Spijkenisse heeft de derby met Zuidland met 3-2 gewonnen. In de blessuretijd was Dylan de Melo Da Silva Goncalves het goudhaantje.

Beide ploegen maakten er niet bepaald een spektakel van in het eerste bedrijf. Wel waren er van beide kanten mogelijkheden. Zo kopte Julièn Gret in het zijnet en produceerde Robin van Buuren een te zacht schot. Vlak voor rust was het Yousif de Kock die Zuidland op voorsprong had moeten zetten. Hij dook alleen op voor doelman Ragip Ozrak, maar die redde katachtig. Het was echter Spijkenisse dat met een voorsprong de rust in ging: Met een uiterste krachtsinspanning kreeg Giovano van Ree de bal achter Giovanni de Man.

De tweede helft was een stuk spectaculairder. Na 14 seconden gespeeld te hebben bracht Kai de Hoog Zuidland op gelijke hoogte, maar nog geen minuut later zette Julièn Gret Spijkenisse weer op voorsprong. Hij kopte een uitstekende voorzet van Tiemo de Man mooi binnen. Nog geen tien minuten later was het alweer 2-2: een mooie aanval over links werd door Jordi Breestraat binnen geprikt.

Daarna was het pompen of verzuipen. Spijkenisse zette Zuidland onder druk en het was hopen op een goed vallende pass. Die kwam er, in blessuretijd. Alessandro Fransozo bracht de bal vanaf de middenlijn in, Morris de Hoog kopte door en Dylan de Melo da Silva Goncalves kopte binnen. Een onterecht vlagsignaal voor buitenspel werd door de uitstekende leidende arbiter Walthuis niet gehonoreerd.