Stockfoto
Stockfoto

De Kempvis aast nu op plaats zeven

Sport 75 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpoloërs van De Kempvis hebben na de 10-8 (0-3, 3-1, 3-3, 4-1) overwinning tegen ZV Westland/Dijkglas met de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor de boeg aanstaande zaterdag tegen hekkensluiter DKD/Koudekerk uitzicht op de maximaal haalbare zevende plaats in de Bond derde klasse A.

De Spijkenissers begonnen overigens zwak aan de wedstrijd, want pas na een 0-4 achterstand aan het begin van het tweede kwart begon de ploeg op stoom te komen. ‘Het klinkt misschien raar, maar toen al zag ik dat Westland met slechts drie wissels op de bank vermoeidheidsverschijnselen begon te vertonen,’ vertrouwde Nico van Nieuwameromngen op de inhaalrace van zijn team. Joost van Nieuwamerongen, Peter Verschoor en Jurre Haitsma uit een manmeer situatie brachten De Kempvis tot vlak achter de Westlanders: 3-4. De derde periode stond bol van de spanning. Marin Vogel trok de plooien weer glad, waarop de equipe uit ’s-Gravenzande toch weer de voorsprong nam: 4-5. Marien Vogel en Peter Verschoor bogen de achterstand om in een 6-5 voorsprong, waarop Westland met twee treffers in de slotminuut toch weer aan de winnende hand lag: 6-7. ‘Ik kreeg bij het ingaan van de laatste periode het idee dat Westland er helemaal doorheen zat. Het kaarsje ging bij ons ook langzaam uit, maar wij hadden toch wat meer verversing achter de hand om in de finale van de wedstrijd toe te slaan.’ De coach van De Kempvis zou het gelijk aan zijn krijgen, want Marcel Bakker (2 keer), Peter Verschoor en Joost van Nieuwamerongen hielpen hun ploeg nu aan een ontastbare 10-7 voorsprong. Westland scoorde nog slechts één keer tegen; 10-8. ‘Na een slap begin ging het kaarsje bij beide teams langzaam uit, maar bepaalde de “bank” uiteindelijk de uitslag,’ aldus concludeerde Nico van Nieuwamerongen. Ronald van Dijk, die aanstaande zaterdag om 20.00 uur in het Rivièrabad tegen Koudekerk zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht speelt, ontbrak in het team.

De Kempvis: Robin Deijl (vanaf tweede periode Henk de Bruijn); Remco van der Werf, Remco van Nierop, Marin Vogel, Peter Verschoor, Marcel Bakker, Joost van Nieuwamerongen, Jurre Haitsma, Max van Drongelen, Stephan Kuurstra, Sidney Davids, Kerem Tunca, Bas Havelaar, Alex Weijts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant