Afbeelding

Mariska Werring kampioen

Sport 182 keer gelezen

Heenvliet - Afgelopen zaterdag werd de finale 4e divisie geturnd in Amsterdam. Gymvereniging Bernisse werd vertegenwoordigd door zes turnsters t.w. Mariska Werring, Elle v/d Kroon, Merel v/d Kroon, Lisanne Bouwman, Renske van Wijk en Eva Nooteboom. Tijdens de halve finale wisten deze meiden zich te kwalificeren voor deze finale en mochten afreizen naar Amsterdam. Zij turnden allemaal een goede wedstrijd en kregen dan ook allemaal mooie cijfers, wat de concurrenten gedaan hadden was niet helemaal duidelijk dus was het extra spannend tijdens de prijsuitreiking.

De uitslagen lagen dicht bij elkaar het verschil tussen Mariska en Elle was maar 0.3 pnt. De meiden waren dan ook zeer verrast toen Elle de zilveren medaille mocht ophalen en werd het ook meteen duidelijk dat de gouden medaille voor Mariska was en zij zich hiermee dan ook kampioen van Zuid-Holland mag noemen. Proficiat meiden heel goed gedaan.

In Hellevoetsluis mochten de jonge talenten hun beste beentje voorzetten. Lisa v/d Wagt en Kate den Boer. Deze meiden deden mee aan een serie van 3 wedstrijden en dit was de laatste, de finale. Tijdens de tweede wedstrijd wisten deze twee kanjers op een 3e en 4e plek te eindigen dus als ze nu hoog zouden scoren zouden ze misschien wel met een medaille naar huis kunnen gaan. Ze turnden allebei een goede wedstrijd en bij de prijsuitreiking was er een bronzen medaille voor Lisa en een mooie 5e plek voor Kate. Dit is een hele goede prestatie voor deze twee, daar het hun eerste grote wedstrijd is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant