Afbeelding

Hinder door werk aan weg én spoor in Zuidwest- Nederland

Verkeer 949 keer gelezen

Vanaf 9 juni tot en met 17 juni voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor in Zeeland. Dit valt samen met werkzaamheden van Rijkswaterstaat die de Haringvlietbrug renoveert. Hiervoor is van 9 juni tot en met 4 augustus de Haringvlietbrug afgesloten. Doordat de werkzaamheden voor een deel gelijktijdig plaatsvinden wordt het druk op de weg en is er hinder voor treinreizigers.

Hinder voor de treinreiziger
ProRail voert vernieuwingswerkzaamheden uit op de Zeeuwse lijn. De werkzaamheden beginnen op vrijdag 9 juni en duren tot en met 17 juni. In delen gaat de Zeeuwse Lijn gedurende de 9 daagse weer in dienst. (Zie kaartje). Er worden 22 wissels weggehaald en 3 wissels teruggezet, we verbeteren de drainage en spoorstaven worden vernieuwd. Dit heeft de volgende gevolgen voor het treinverkeer:

Van 9 tot en met 11 juni is er geen treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal
Van 9 tot en met 17 juni is er geen treinverkeer tussen Goes en Roosendaal
Vanaf 12 juni weer treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg
Vanaf 14 juni weer treinverkeer tussen Vlissingen en Goes.

Tussen 9 en 17 juni rijden er op deze plekken op de Zeeuwse lijn geen treinen

Alternatief vervoer
Gedurende deze buitendienststelling zet NS bussen in:

Van 9 tot en met 13 juni:
snelbussen Roosendaal – Bergen op Zoom – Goes – Middelburg – Vlissingenstopbussen Roosendaal – Bergen op Zoom – Rilland-Bath – Krabbendijke – Kruiningen-Yerseke – Goes – Middelburg – Vlissingen Souburg – Vlissingentaxibusjes Arnemuiden – Middelburgtaxibusje Kapelle-Biezelinge – Goes

Van 14 tot en met 17 juni:
snelbussen Roosendaal – Bergen op Zoom – Goesstopbussen Roosendaal – Bergen op Zoom – Rilland-Bath – Krabbendijke – Kruiningen-Yerseke – Goestaxibusjes Arnemuiden – Middelburgtaxibusje Kapelle-Biezelinge – Goes

Extra reistijd
Treinreizigers moeten rekening houden met ongeveer een uur extra reistijd, afhankelijk van de drukte op de weg. NS informeert reizigers over de beste reisopties via de reisplanner app en op NS.nl. Ook zorgt NS op het station voor uitgebreide informatie, over reistijd en de locatie van de bussen.

Na de werkzaamheden aan de Zeeuwse lijn zullen er in de periode van de sluiting van de Haringvlietbrug nog enkele andere werkzaamheden aan het spoor zijn die impact kunnen hebben. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant