Spijkenisse laat zich aftroeven door XerxesDZB

Sport 504 keer gelezen

Rotterdam - Spijkenisse heeft in de strijd om de bovenste plaatsen geen beste beurt gemaakt. Koploper XerxesDZB won met 3-0 en staat al met 1 been in de Vierde Divisie.

De gastheren waren de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het won meer duels, had de tweede bal en bracht beter spel op de mat dan Spijkenisse. Na een ruim kwartier kwam het op voorsprong: Alessandro Franzoso poogde de bal weg te koppen, maar gaf in feite een assist op de klaarstaande Wouter Rieken, die onhoudbaar binnen knalde: 1-0.

Tien minuten voor rust leek Spijkenisse op weg naar de gelijkmaker, maar het geluk was niet aan groen-witte zijde. Na slordig balverlies bereikte Julièn Gret Daan Bourgonje, die de bal op het aluminium schoot. Luttele minuten later verdubbelde Harold Vrolijk met een rake kopbal de voorsprong voor XerxesDZB.

In het tweede bedrijf moest Spijkenisse uit een ander vaatje tappen dan uit de eerste. Echter bleef XerxesDZB de betere ploeg. Het was dichtbij de 3-0 via Harold Vrolijk, maar een katachtige redding van Ragip Ozrak voorkwam die treffer. Die treffer kwam nog wel, zeven minuten voor tijd. Orlano Stewart gooide het duel en waarschijnlijk de strijd om het kampioenschap definitief in het slot.

XerxesDZB - Spijkenisse 3-0 (2-0)
17. Wouter Rieken 1-0, 38, Harold Vrolijk 2-0, 83. Orlano Stewart 3-0