Volleybalsters Bernisse morsen tegen hekkensluiter

Sport 234 keer gelezen

Zuidland- De volleybalsters van Bernisse hebben het spektakelduel tegen Move4U 2 in de Drenkwaard met een 2-3 (16-25, 25-22, 20-25, 25-21, 15-17) nederlaag afgesloten.

De equipe van coach Edwin Ooms verzuimde in de vijfde set het matchpoint bij 15-14 te verzilveren, waarmee ook de eerste plaats in de eerste klasse A aan de neuzen van de Zuidlandse voorbij ging. 'We hebben 12 punten uit vier wedstrijden, dus ben ik dik tevreden', stelde Edwin Ooms. 'We hadden met name in de eerste set veel moeite met de lange Poolse, die bij regelmaat uit alle standen de punten sloeg. De tweede set verliep een stuk beter, won deze ook. We trokken het in de derde set aanvankelijk goed door, maar verloren het in de finale. We hadden in de vierde set meer vat op de lange Poolse en door de veel scorende Karin Bon werd het 2-2. De vijfde set was er één die we regelrecht met een 6-11 achterstand leken te verliezen, maar we kwamen voor met 15-14. Na het gemiste matchpoint wonnen zij met 15-17 de wedstrijd. Al met al ben ik best tevreden', aldus Ooms. Eugenie Ooms ontbrak in het team vanwege een duimblessure. Aletta van der Ploeg maakte haar rentree. Bernisse deelt de tweede plaats in de eerste klasse A met Volley2B 2, de eerstvolgende tegenstander op zaterdag 28 oktober in Bergschenhoek.

Bernisse (vr.): Aletta van der Ploeg, Marjolein van Bochove, Seline van der Stel, Jolanda Pols, Karin Bon, Esther Brouwer, Simone Westdijk, Martine Albert en Vaandrager.