Afbeelding

SC Botlek kampioen

Sport 213 keer gelezen

Oude Tonge -‘SC Botlek is de terechte kampioen,’ verklaarde trotse voorzitter Willem Heijdacker nadat zijn club de kraker in de derde klasse D tegen DBGC met 1-2 (1-1) zegevierend had afgesloten. ‘Winnen in het hol van de leeuw nog wel, fantastisch.’

De mannen van trainer Rinus Schrijver hebben historie geschreven, want voor het eerst in het 46-jarig bestaan is SC Botlek kampioen geworden in de derde klasse en mogen zij daaraan gekoppeld in het seizoen 2013/’14 uitkomen in de tweede klasse.

‘Dat ik dit nog mag meemaken,’ glunderde de 46-jarige aanvoerder John Lopes Cruz. ‘Winnen bij concurrent DBGC, mooier kan eigenlijk niet. We hebben deze titel ook dik verdiend, zijn de competitie in gegaan met als doelstelling een periode en alles meer was meegenomen. De ploeg is overtuigd van de eigen kwaliteiten, is voor niemand bang. Op een bepaald moment was het verschil op de ranglijst zodanig, dat je niet meer om de favorietenrol heen kon. We zaten zo in de flow dat het bijna niet meer fout kon gaan.’ En SC Botlek werd ook kampioen, zeer overtuigend zelfs, want op twee wedstrijden van het einde bedraagt de voorsprong op Rhoon 11 punten en op DBGC 12 punten. SC Botlek werd op De Koepel in Oude Tonge gesteund door 175 supporters, die met een supportersbus en auto ’s naar Goeree Overflakkee waren afgereisd om hun helden te ondersteunen. ‘We hadden een fantastische aanhang, die zich bij de gastheer voorbeeldig heeft gedragen,’ loofde Willem Heijdacker de meegereisde supporters.

Rinus Schrijver complimenteerde zijn ploeg met het behaalde resultaat. ‘We hebben op één keer na het hele seizoen bovenaan gestaan. Bij DBGC kregen we de terechte complimenten. De tweede klasse is een historische stap, waarin elke vrijwilliger, van barman tot bestuurslid en van technische staf tot spelers,  zijn aandeel heeft gehad. Dit succes is goed voor de club.’ Rinus Schrijver heeft geen vrees voor de tweede klasse. ‘We hebben gewonnen van Spijkenisse, Zuidland en Brielle. Dat mag dan in een andere situatie geweest zijn, maar dat neemt niet weg dat wij met de huidige ploeg met vol vertrouwen de uitdaging zullen aangaan.’ Bij terugkomst vanuit Oude Tonge gingen alle remmen los in het clubgebouw om het kampioenschap op gepaste wijze uitbundig te vieren.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Earl Starke, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Glenn Meeles; Maldini Cruz (84. Marvin Kremers), John Lopes Cruz, Tim Oppong (86. Mike Kortsmit); Mitco Milojevic (58. Ralf van der Meer); Nasser Abdalla, John Ackon. Beide doelpunten: John Ackon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant