Myeong-ye leden Jeremiah Brand en Skye Goverde in actie met hyungs lopen op het Open NK.
Myeong-ye leden Jeremiah Brand en Skye Goverde in actie met hyungs lopen op het Open NK. Foto: Michel Slootjes

Spijkenisse pakt 16 prijzen bij open NK Tang Soo Do

Sport 237 keer gelezen

Hendrik-Ido-Ambacht - Op zaterdag 2 april werd door Master Cees van der Meer en zijn team van Mudjeok e Yong de Open Nederlands Kampioenschappen in Tang Soo Do (Koreaans karate) georganiseerd in Hendrik-Ido-Ambacht. Maar liefst 240 deelnemers vanuit het hele land waren bijeengekomen om te strijden voor het eremetaal.

Dojang Myeong-ye uit Spijkenisse olv. Meester Raymond von Harras was ook weer van de partij. Zestien deelnemers gingen de strijd aan op de onderdelen sparren (1 tegen 1 gevecht), hyungs (loopvormen), wapen hyungs (loopvormen met een wapen) en breektest (het breken van plankjes). 

Van de 16 deelnemers zijn er 11 in de prijzen gevallen waarvan twee ook de titel Nederlands Kampioen hebben verdiend. Zo werd er 5x brons, 8x zilver en 3x goud gewonnen: Nicky Vrijdag (2e met sparren en 2e met breektest), Skye Goverde (2e met breektest), Omar Abdulkarim (3e met breektest), Anne de Vries (2e met hyungs), Jesse de Vries (2e met sparren), Sanne Lucas (3e met sparren), Bryan Relyveld (2e met sparren en 2e met hyungs), Joy van der Mijle (3e met sparren), Joyce van de Wetering (2e met sparren), Jerome Sewbaks (3e met sparren en 1e Nederlands Kampioen met hyungs) en Eliano Winter (3e met sparren en 1e Nederlands Kampioen met zowel hyungs als met breektest). 

Jaylano Slootjes, Lars Klok, Miley Thibaut, Jeremiah Brand en Eduard Lucas vielen helaas net buiten de prijzen.

Ook benieuwd naar deze mooie maar zeer effectieve gevechtskunst neem dan een kijkje op de website of op de Facebookpagina van www.myeong-ye.nl of kom eens langs om te kijken of voor een aantal gratis proeflessen in de gymzaal aan de J. Wagenaarstraat 4 in Vogelenzang Zuid in Spijkenisse. Er is nog plek bij de jeugdklas van 6 t/m 9 jaar.

Uit de krant