Willemien Koning in gesprek op het erf van de familie Sas.
Willemien Koning in gesprek op het erf van de familie Sas. Foto: CDA

EU kandidaat Willemien Koning in Simonshaven

Politiek 439 keer gelezen

Simonshaven - Voedselstrategie, duurzame land en tuinbouw, natuur en biodiversiteit in een Fatsoenlijk Europa. 

Zomaar een paar onderwerpen die afgelopen zaterdag besproken zijn tijdens een goed bezocht werkbezoek van Willemien Koning-Hoeve (CDA) aan de Hoeksche Waard en Voorne-Putten. Dit in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees parlement 6 juni aanstaande

Op verzoek van de CDA afdelingen op de Zuid-Hollandse eilanden was Willemien Koning-Hoeve op bezoek en in gesprek met agrariërs bij het bedrijf van de familie Zevenbergen in Piershil en de familie Sas in Simonshaven. De lokale zorgen zijn besproken en de positie van het CDA is aan de hand van het CDA verkiezingsprogramma toegelicht.

De boeren maken zich met name zorgen over hun bestaanszekerheid door de steeds maar weer wijzigende regels vanuit Europa die in Nederland nog weer strenger worden geïnterpreteerd. Er is onder andere ook gesproken over mest uitrijden, de bufferranden, groenblauwe structuren met als rode draad: gaat ecologie altijd boven economie? Wat velen zich niet realiseren is dat voedselzekerheid direct gevolgen heeft voor bestaanszekerheid van ons allen.

Willemien Koning-Hoeve, zelf ook boerin, is CDA kandidaat nummer 4 voor de komende verkiezingen voor het Europees parlement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant