Afbeelding
Archieffoto: John de Pater

Flexvervoer kent nog veel problemen

Politiek 27 keer gelezen

Tijdens de commissie sociaal domein heeft Voor Nissewaard opnieuw vragen gesteld aan het college, vanwege de vele klachten die er zijn over het Collectief Vraag Afhankelijk Vervoer.

Bij de fractie voor Voor Nissewaard zijn veel klachten binnen gekomen over het VP Flexvervoer. Chauffeurs komen structureel te laat (buiten de toegestane 15 minuten voor en na het geplande ophaaltijdstip). Vertragingen bij het ophalen tot anderhalf uur zijn zelfs geen uitzondering. In de schriftelijke klachtenafhandeling door de uiteindelijke dienstverlener en hoofdaannemer De Vier Gewesten (DVG) uit Rijen, die de partij onder ogen kreeg van gebruikers, staan dan diverse redenen genoemd, waaronder dat het te druk is geweest, er te weinig chauffeurs zijn en er onvoldoende geschikte voertuigen (bijv. voor rolstoelvervoer) beschikbaar zouden zijn bij de lokale uitvoerder van het VP Flexvervoer. 

Voor gebruikers is vertraging echter onacceptabel en Voor Nissewaard wilde weten of het college bekend is met de klachten en of de kwaliteit van het vervoer geborgd is. Er zijn afspraken gemaakt met de vervoerder en periodiek vindt er een evaluatie plaats. Daarbij worden klachten en de afhandeling daarvan meegenomen.

Uit de krant

Uit de krant