Afbeelding
Foto: archief GN

Corona na Sinterklaasfeest

Politiek 678 keer gelezen

Spijkenisse - Op 3 december jl. heeft Belang van Nissewaard een Sinterklaasfeest georganiseerd in haar partijkantoor aan de Noordpassage. Op 4 en 5 december werden diverse huisbezoeken afgelegd.

De Sint en de Pieten lieten zich volgens partijvoorzitter Peter van der Velden voorafgaand aan een bezoek maar ook daarna testen. De afspraak was volgens hem ook, mocht je klachten hebben dan blijf je thuis.

Op woensdag sprak één van de vrijwilligers toevallig met de eigenaar van de teststraat aan de Noordpassage en die liet ontvallen dat Sinterklaas ‘s avonds positief getest was. De vrijwilliger in kwestie stelde Peter van der Velden op de hoogte, die op zijn beurt het bestuur van de partij informeerde. Ze besloten om, nu het al bijna een week later was, wel een bericht op de Facebookpagina te zetten maar er geen grote ruchtbaarheid aan te geven. 

Een van de voormalige Belang van Nissewaard leden, die zelf afgelopen maandag uit de partij stapte, was aanwezig bij het Sinterklaasfeest  en liep daar ook corona op.  ’s Maandag voelde ze zich niet lekker, maar de test was negatief. Nadat ze afgelopen donderdag hoorde dat de Sint positief getest was, liet ze zich opnieuw testen en dit keer was de test positief. Ze heeft daarop een ieder met wie zij contact heeft gehad op de hoogte gebracht.

Omdat in haar ogen nagelaten werd om de mensen die Belang van Nissewaard volgen en vooral te mensen die contact hebben gehad met de Sint,  te waarschuwen voor de coronabesmetting, ze noemt het zelfs een gevalletje doofpot, heeft ze vandaag haar verhaal geplaatst op social media.  ’Het feit dat dit vorige week vrijdag bekend was maar verzwegen is, kan heel veel leed teweeg hebben gebracht, want alle ouders en kinderen die daar geweest zijn moesten nog pakjesavond gaan vieren met misschien wel een kwetsbare oudere, ik wil niet op mijn geweten hebben dat ik aan deze doofpotpraktijken meewerk!’, zo stelt ze in haar bericht. 

Uit de krant

Uit de krant