Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Hondenbelasting wordt doelbelasting

Politiek 2.864 keer gelezen

Steeds meer gemeenten schaffen de hondenbelasting af, omdat deze niet meer van deze tijd is,  complex is qua handhaving en ze de lasten voor hun inwoners  willen verlichten. 

De bedragen die 6961 geregistreerde hondenbezitters in Nissewaard betalen, zijn fors te noemen als die vergeleken worden met het landelijk gemiddelde. Ieder jaar vloeit er een bedrag van € 97.500 terug naar de algemene middelen. Een bedrag dat dus niet besteed wordt voor het doel waarvoor het geïnd wordt. In Nissewaard zijn er iets meer dan 7800 honden geregistreerd.

De PVV heeft bij de begroting een amendement ingediend om de hondenbelasting als doelbelasting te beschouwen. Dat betekent dat er niet meer opbrengsten mogen zijn dan de kosten die gemaakt worden voor de honden, waaronder het schoonmaken en onderhouden van de uitlaatstroken.  Mede-indieners waren Nissewaard Lokaal en Belang van Nissewaard. Het amendement werd bijna unaniem aangenomen, enkel D66 stemde tegen. Niet dat die partij tegen het afschaffen van de hondenbelasting is, maar wel de wijze waarop er nu naar toe gewerkt wordt.

De aanpassing van de hondenbelasting is een eerste stap naar afschaffing. Voor dat laatste wacht de raad de landelijke ontwikkelingen af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant