Er is nu ook subsidie mogelijk voor doe het zelf aanleg.
Er is nu ook subsidie mogelijk voor doe het zelf aanleg. Foto: pixabay.com

Subsidie voor groen dak wegens succes verlengd

Gemeente 117 keer gelezen

De subsidieregeling voor groene daken is wegens succes verlengd en ook in 2022 beschikbaar. 

Sinds mei 2021 zijn er al meer dan 50 groene daken aangelegd via de subsidie van de gemeente, voor in totaal ruim 1.000 vierkante meter. In 2021 konden inwoners uit Nissewaard al subsidie aanvragen voor professionele aanleg van een groen dak. In 2022 is de regeling ook uitgebreid met de mogelijkheid voor doe-het-zelf aanleg van een groen dak.

Voor wie is de subsidie?
Individuele eigenaren, groepen eigenaren, of verenigingen van eigenaren (VvE’s) die een groen dak willen aanleggen kunnen subsidie bij de gemeente aanvragen. Het groene dak kan aangebracht worden op alle platte daken van woningen en appartementencomplexen, maar ook losse schuren, garages, overkappingen of dakkapellen komen in aanmerking.

Doe het zelf
In 2021 was er de voorwaarde om het groene dak aan te laten leggen door een daartoe gespecialiseerd bedrijf. Vanaf 2022 geeft de gemeente ook subsidie voor doe-het-zelf aanleg van een groen dak. Het groene dak kan dan geleverd worden door een daartoe gespecialiseerd bedrijf, of zelf door de aanvrager aangeschaft worden bij een webshop of bijvoorbeeld een bouwmarkt.
Hoe hoog is de subsidie?
Wanneer inwoners uit Nissewaard een groen dak professioneel laten aanleggen bedraagt de subsidie € 25,00 per vierkante meter groen dak. Omdat een doe-het-zelf pakket vaak een stuk minder kost, vergoedt de gemeente € 15,00 subsidie per vierkante meter voor deze manier van aanleg.

Voorwaarden
De subsidie kan vooraf met een offerte van een gespecialiseerd bedrijf door alle woningeigenaren van Nissewaard aangevraagd worden. Voor doe-het-zelf aanleg kunnen bewoners met een gespecificeerde bon of factuur ook uiterlijk vier weken na aanschaf van de materialen nog in aanmerking komen voor subsidie. Omdat een groen dak erg zwaar kan zijn, moet het platte dak sterk genoeg zijn om een groen dak te kunnen dragen. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de controle van de draagkracht van hun dak. Een subsidieaanvraag wordt gedaan via www.nissewaard.nl/groendak.

Uit de krant