Ellen van den Berg en Ingrid Ranftl.
Ellen van den Berg en Ingrid Ranftl.

Bruisend Beeldend Concert in Geervliet

Cultuur 400 keer gelezen

Geervliet - Ellen van den Berg (fluit) en Ingrid Ranftl (piano) laten als duo Eigen Wijs horen dat er van grenzen tussen klassieke en andere vormen van muziek nauwelijks nog sprake is.

Op zondagmiddag 4 oktober spelen zij vanaf 15.00 uur in de Kerk van Geervliet stukken voor fluit en/of piano van o.a. Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Paul Hindemith, Philip Glass en Jaap Gerardts.

Ingrid Ranftl zal ook haar nieuwe CD presenteren met pianomuziek van Philip Glass. Deze componist is vooral bekend om zijn minimale muziek en zijn opera's Einstein on the Beach, Satyagraha en Akhnaten. Op de Cd van Ingrid Ranftl staan onder andere de solo pianostukken Glassworks, Metamorphoses, Mad Rush en I'm Going to make a cake.

Ter ere van de cd-presentatie zal architect en glaskunstenaar Han de Kluijver een lezing houden. Met zijn glasobjecten laat hij zien dat de grens tussen architectuur en sculptuur minder scherp is dan dikwijls wordt aangenomen. Han de Kluijver vergelijkt de creatieve processen en de mogelijkheden en beperkingen van beide disciplines aan de hand van een essentieel materiaal: glas

De entree is gratis. Na afloop wordt er gecollecteerd voor het onderhoud van de monumentale kerk. Om verzekerd te zijn van een zitplaats dient u zich voor woensdag 30 september aan te melden via ingrid.ranftl@hetnet.nl o.v.v. BBC Geervliet (Reservering op volgorde van aanmelding).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant