Afbeelding
Foto: CBS de Bron

Succesvol pieperpootproject op CBS De Bron

Actueel 754 keer gelezen

Spijkenisse - Na de aftrap van het Pierperpootproject op CBS de Bron in maart, was vandaag de prijsuitreiking van de schoolbrede wedstrijd.

De afgelopen maanden waren de ouders en kinderen druk in de weer om de gekregen pootaardappel thuis goed te verzorgen. Dit allemaal om de prijs voor de zwaarste oogst of de grootste aardappel in de wacht te slepen. Er werden door de tijd heen tips verstuurd vanuit school en zo kregen zij ook weer foto's terug van hoe de planten er thuis bijstonden. Het schoolbrede project was een groot succes. Afgelopen maandag namen alle kinderen hun oogst mee naar school en deze werd in alle klassen uitgebreid gewogen en opgemeten.

Alle klassenwinnaars werden getrakteerd op een zakje boerenchips. Dustin uit groep 7 was de winnaar van de zwaarste oogst en Milan uit de kikkergroep won de prijs voor de grootste aardappel. Zij gingen naar huis met een mooie beker en een tegoedbon voor een lekkere zak verse friet bij Bram Ladage, die hen speciaal hiervoor wilde sponsoren . Ook werden vanmorgen de piepers van groep 7 gerooid. De organisatie keek toe terwijl de kinderen de aardappels uit de grote kist haalden. Tot grote verbazing van de kinderen kwam er een aardige oogst naar boven. De opbrengst hiervan was maar liefst 5,8 kg. De kinderen van deze groep kregen allemaal wat van deze aardappels mee naar huis om thuis iets lekkers mee te maken.

Volgend schooljaar doet de school weer mee aan een schoolbrede challenge, maar wat dat wordt blijft nog even geheim.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant